Sport

HCM Baia Mare mai spera intr-o calificare miraculoasa in sferturile Ligii Campionilor

Publicat: 17 ian. 2016
1

Rezultat important obtinut de handbalistele de la HCM Baia Mare în Liga Campionilor. Elevele lui Aurelian Rosca s-au impus, sâmbata seara, în deplasare, pe terenul celor de la Thuringer, scor 23-25 si au urcat pe locul 4 din Grupa 1, ultimul care asigura prezenta în sferturile de finala. Maramuresencele au început ezitant partida din Germania si au bifat trei atacuri la rând, toate ratate. Nici sportivele de la Thuringer n-au izbutit sa marcheze, asta si pentru ca Paula Ungureanu a aratat de ce este un mare portar.

Si în startul reprizei secunde, elevele lui Aurelian Rosca au evoluat cu multe greseli, Thuringer s-a distantat la un moment dat la patru goluri (14-10), dar HCM Baia Mare a revenit si, pe final, ca o mare echipa, s-a impus cu mult tact. Herbert Muller, antrenorul lui Thuringer, a mizat foarte mult pe Eliza Buceschi, chiar daca sportiva a fost transferata chiar de la Baia Mare, astfel ca era foarte bine cunoscuta de elevele lui Rosca.

Alexandra Do Nascimento, 7 goluri, iar Melinda Geiger si Lois Abbingh, fiecare cu câte 5 reusite, au marcat cele mai multe goluri pentru Baia Mare, în timp ce Eliza Buceschi a fost cea mai buna marcatoare pentru Thuringer, cu 7 goluri. Dupa aceasta a doua victorie, HCM Baia Mare a urcat pe locul patru în Grupa 1 Principala a Ligii Campionilor si va disputa urmatoarea întâlnire în Sala ”Lascar Pana” din Baia Mare, împotriva celor de la Ferencvaros.

In schimb, echipa de handbal feminin SCM Craiova a ratat, sâmbata, în deplasare, calificarea în sferturile de finala ale Cupei Cupelor, dupa ce a fost învinsa de formatia slovena Krim Ljubljana, cu scorul de 27-23 (15-12), în mansa retur din optimile competitiei.

În tur, SCM Craiova a câstigat, pe teren propriu, cu scorul de 30-29 (12-11), dar diferenta a fost insuficienta pentru calificarea mai departe. În sferturi ajunge Krim, cu scorul general de 56-53. Krim Ljubljana a început sezonul în Liga Campionilor, dar nu a trecut de faza grupelor preliminare si continua în Cupa Cupelor, în timp ce echipa SCM Craiova a eliminat în turul 2 al Cupei Cupelor formatia sârba Radnicki Kragujevac.

Adauga un comentariu