Magazin

Healon, solutie injectabila

Publicat: 16 dec. 2010
1

Compozitie : Continutul pe ml:
hialuronat de sodiu 5000 10 mg
sodium fluoresceina 0,005 mg
clorid de sodiu 8,5 mg
disodium hidrogen fosfat dihidrat 0,28 mg
sodium dihidrogen fosfat hidrat 0,04 mg
apa pentru injectie q.s.
osmolaritate aprox. 300 Osm/Kg
pH 7,2

Indicatii: Chirurgia segmentului (polului) anterior al ochiului.

Mod de administrare
: Healon este folosit in procedeele chirurgicale ale segmentului anterior al ochiului. Este folosit sa mentina profunzimea camerei anterioare a ochiului, pentru apermite manipularea in ochi cu risc redus in traumatizarea endoteliumului corneal si a celorlalte tesuturi. Datorita viscoelasticitatii, de asemenea poate fi folosit in manevrarea,controlul si separarea tesuturilor. Coloratia in galben faciliteaza identificarea si localizarea solutiei in timpul interventiei, precum si la introducerea si evacuarea acesteia. Healon este injectat cu o canula in ochi. Atunci cand in timpul diferitelor faze ale interventiei Healon refuleaza, sunt necesare mai multe aplicatii.

Contraindicatii
: Nu este cunoscuta pana in prezent nici o contraindicatie.

Precautii: Hialuronatul de sodiu din Healon este extras din tesutul avian si, desi purificat, nu sunt excluse cantitati minime de proteine. Medicul trebuie sa ia in consideratie riscul imunologic precum si alte riscuri legate de injectarea repetata a unui produs biologic. Totusi, intr-un studiu efectuat pe oameni nu au fost detectate semne de imunogenicitate.

Reactii adverse: Se poate observa o crestere a presiunii intraoculare postoperator prin acumularea hialuronatului in ochi datorat unui blocaj mecanic a retelei trabeculare. Varful cresterii presiunii poate fi observat dupa 4-8 ore postoperativ. Pentru minimalizarea riscului, se recomanda ca la incheierea interventiei Healon sa fie aspirat. Presiunea intraoculara poate fi monitorizata postoperativ, iar daca se constata o crestere semnificativa se va aplica terapie corespunzatoare.

OBSERVATIE: Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.

Adauga un comentariu