National

Hellvig: Jaf cu banii publici in ministerul Elenei Udrea

Publicat: 23 iul. 2012
1
Concluzia raportului de audit in MDRT, pentru perioada 2009-2012, in ceea ce priveste Compania Nationala de Investitii (CNI) si PNDI este ca a avut loc un „jaf cu banul public„, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, informeaza antena3.ro.
„Avem de-a face cu un dispret pentru banul public, dar si pentru cetatean”, a spus Hellvig.
El prezinta, la ora transmiterii stirii, concluziile unui raport de audit in MDRT pentru perioada in care conducerea institutiei a fost asigurata pe Elena Udrea (PDL).
„Concluzia auditului: jaf cu banul public, si este un cuvant greu si la care m-am gandit daca sa il folosesc, dar rezultatul auditarii este acela ca avem de-a face cu un dispret pentru banul public si pentru cetatean, o bataie de joc cu fondurile europene. Ministerul are ca obiectiv dezvoltarea durabila a Romaniei si cine este la conducerea ministerului trebuie sa tina cont de acest obiectiv strategic. Au fost platite in 2009 lucrari neefectuate nici acum. Fosta conducere nu a facut nimic sa recupereze acesti bani. S-a permis participarea aceleiasi firme la mai multe licitatii. Auditul a relevat ca exista firme abonate la contractele MDRT. S-au facut sali de sport in localitati fara apa si fara drumuri”, a spus Hellvig.
„Pe 27 mai, fostul ministru Udrea ma anunta ca asteapta momentul sa ii cer scuze sau sa ii multumesc pentru activitatea de la MDRT. Pentru ce a identificat auditul si pentru ce nereguli identificam zi de zi, doamna Udrea, nu va vom multumi niciodata, si nici cetatenii care au contribuit la buget cat ati fost la conducere”, a completat Hellvig.
Planurile de achizitii ale MDRT pentru perioada 2009-2012 au inclus cumpararea de capace de toaleta in valoare de 15.000 de euro , potrivit auditului efectuat in institutie.El nu facut public numarul capacelor de toaleta.
„V-am spus suma. Nu ma ocup de capacele de WC in minister”, a spus Hellvig.
Comentarii
  • Ministri de doi lei…In loc sa vina oameni calificati, fara sa apartina nici unui partid, sa fie tehnocrati, vin toate lichelele si pasaricile care au aruncat in tinerete cu piz_dele in oameni de afaceri pentru a-si cumpara un loc in politica. Asta votam de fiecare data: hoti, criminali, proxeneti, curve, proaste, idioate, etc. In loc sa cerem cabinete ministeriale de tehnocrati, aplaudam sau fluieram la vreo manifestatie. Cu asta o sa ramanem aplaudatul si fluieratul, ca de bani se ocupa clasa politica. RIP Romania!

Adauga un comentariu