Secretele istoriei

Henry Hill, gangsterul ce a inspirat capodopera cinematografica „Goodfellas”

Publicat: 10 sept. 2014

Henry Hill, un fost mafiot care a devenit informator al FBI, in anii ’80 si a carui viata a devenit subiectul filmului de Oscar Goodfellas” (Baieti buni), a murit la 69 de ani, in casa lui din Los Angeles. Hill a fost portretizat de actorul Ray Liotta in filmul de Oscar „Goodfellas” din 1990.
Scenariul filmului s-a bazat pe cartea „Wiseguy”, publicata in 1986 de jurnalistul Nicholas Pileggi, care a documentat viata lui Hill.

Nascut intr-o familie mixta italiano-irlandeza, Hill a lucrat pentru familia mafiota Lucchese, din New York.

Printre crimele de care a fost responsabil se numara celebrul jaf de la Aeroportul John F Kennedy, din 1978, cand s-au furat dintr-o cursa Lufthansa 5 milioane de dolari si bijuterii in valoare de 875.000 de dolari.

Vezi si Hiram Z. Mendow, avocatul gangsterilor

Hill a colaborat cu mafia timp de 20 de ani, pana in 1980, cand a fost arestat pentru trafic de droguri si, pentru a evita puscaria, a acceptat sa depuna marturie impotriva sefilor sai.

Vezi si Ei sunt cei mai faimosi gangsteri din toate timpurile

Ulterior, Hill a intrat intr-un program de protectie a martorilor, insa a fost exclus in anii ’90, dupa ce a avut din nou probleme cu drogurile.

In ultimii ani, Hill a devenit o mica celebritate fiind invitat regulat la emisiunea radio „The Howard Stern Show”, creand marca proprie de sos de spaghete si deschizand un restaurant numit „Wiseguys”, un termen folosit pentru a desemna mafioti.

Filmul „Goodfellas” a fost nominalizat la sase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cea mai buna regie (Martin Scorseze), insa a fost premiat doar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar – Joe Pesci, care a interpretat rolul lui Tommy DeVito, personaj bazat pe mafiotul din viata reala Thomas DeSimone.loading...

Adauga un comentariu