Boli si tratamente

Herpesul genital. Simptome si tratament

Publicat: 17 ian. 2011

Afectiune cu incidenta ridicata, incadrata in sfera bolilor sexuale, herpesul genital netratat duce in cele mai multe cazuri la complicatii severe care pot pune in pericol sanatatea si chiar viata persoanelor afectate. 

Herpesul genital este o boala cu transmitere sexuala, cu simptome care de multe ori trec neobservate. Multi medici au asociat afectiunea cu promiscuitatea si raporturile sexuale neregulate, cu mai multi parteneri sexuali, insa nu este o regula. Un virus este responsabil de aparitia acestei afectiuni, virusul herpetic, herpes simplex de tip 1 sau cel de tip 2. Fiecare din cele doua tipuri cauzeaza eruptii herpetice, insa, de regula, herpex simplex tip 1 este responsabil de herpesul bucal, pe cand herpex simplex tip 2 de cel genital. 

Simptome
In foarte multe cazuri, simptomele sunt inexistente, sau cu o manifestare care nici macar nu da de banuit persoanei ca ar suferi de asa ceva. 

Usoara mancarime in zona genitala. De multe ori, un astfel de simptom nu ridica semne de intrebare, insa poate fi inceputul herpesului genital. 

De abia dupa ce observa ca mancarimile se transforma usor in usturimi, persoanele afectate incep sa se ingrijoreze. Insa odata cu disparitia lor, problema pare rezolvata. Nici pe departe, caci problemele abia acum incep. 

Dupa prima eruptie simptomatica, virusul declansator al herpesului genital ramane in stare latenta in celulele nervoase subcutanate si redevine activ din cand in cand, de fiecare data cu eruptii din ce in ce mai virulente. 

Factori ca imunitatea scazuta, stresul, oboseala sau un organism slabit favorizeaza activarea virusului.

Diagnostic si tratament
Cel mai cunoscut mod de diagnosticare este in urma unei examinari fizice a persoanei bolnave, unde medicul va observa eruptiile si pustulele existente in zona genitala a femeii si pe penis, la barbat. 

Dupa examinare, medicul poate solicita prelevarea unei mostre de tesut, din zona afectata, si de asemenea, si o analiza a sangelui

Tratamentul se va axa in principal pe tratarea pustulelor eruptive si a iritatiilor provocate de acestea, cu unguente pe baza de acyclovir. Concomitent cu acesta, intervine tratamentul medicamentos, care insa nu elimina virusul, ci il determina sa ramana inactiv pe o perioada mai mare de timp.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit