Magazin

Herpesul, un virus care ramane pentru totdeauna in organism

Publicat: 25 sept. 2006
1

• Virusul herpes simplex se transmite de la o persoana la alta prin sarut si contactul cu saliva si basicutele de pe buze, dar infectia se poate transmite si prin obiectele deja contaminate, cum ar fi prosopul, peria de dinti, batiste, tacamuri • Din moment ce organismul a luat contact cu virusul, acesta nu este eliminat din organism, ramane pentru tot restul vietii si recidiveaza de nenumarate ori • Gravida poate transmite herpesul genital fatului • Herpesul se poate localiza si in jurul ochilor, mucoasei cavitatii bucale, limbii, gingiilor • La sugar virusul se localizeaza in creier si, daca tratamentul nu este administrat imediat, se ajunge la deces

Foarte multe persoane trateaza herpesul ca pe o boala usoara, fara a consulta un medic de specialitate si fara a lua un tratament recomandat de doctor. Atunci cand apare o leziune in jurul buzelor, basicute, numita herpes simplex, pacientii il trateaza dupa leacuri babesti, tamponand leziunea cu pasta de dinti, frunze de varza, lingura de lemn incinsa etc. In schimb, foarte multe persoane nu stiu ca herpesul este o infectie virala, foarte contagioasa, care recidiveaza si poate avea complicatii grave in cazul bolnavilor cu o imunitate scazuta a organismului. Dupa cum afirma medicii de specialitate, odata ce organismul a luat contact cu acest virus, acesta nu este complet eliminat din organism si va ramane tot restul vietii in interiorul unor celule nervoase. Atata timp cat virusul este in stare latenta nu produce simptome, dar devine activ imediat ce le gaseste mediul propice si apar acele basicute in jurul gurii. Conform unor statistici intocmite de medici, herpesul simplex este foarte raspandit si de la o zi la alta se identifica noi cazuri. De obicei, virusul se raspandeste in randul persoanelor sarace, cu o igiena precara.

Cum se transmite boala

Virusul herpes simplex se transmite de la o persoana la alta prin sarut si contactul cu saliva si basicutele de pe buze. Medicii sustin ca infectia se poate transmite si prin obiectele deja contaminate, cum ar fi prosopul, peria de dinti, batiste, tacamuri. „Pacientul isi poate infecta si alte zone ale corpului, cum ar fi ochii, organele genitale, din cauza degetelor contaminate. De aceea trebuie sa existe o igiena stricta in cazul acestei boli”, a declarat dr. Carmen Manciuc, de la Spitalul de Boli Infectioase.

Simptomele

Putini pacienti prezinta simptome dupa ce au luat contact cu virusul si de aceea de multe ori boala trece neobservata. Simptomele provocate de herpesul simplex sunt febra, usturime la nivelul cavitatii bucale, dureri la inghitit, basicute pline cu lichid care sunt localizate in jurul buzelor. „Aceste vezicule (n.r. – basicute) se pot extinde catre mucoasa cavitatii bucale, limba, gingii si faringe. La un anumit moment, veziculele se sparg si devin ca niste cruste si apoi cad fara a lasa cicatrici. Vindecarea dureaza intre una si doua saptamani. Cel mai grav este in cazul sugarilor, cand virusul se localizeaza si in creier producand boala numita encefalita herpetica. Astfel de cazuri sunt rare, dar daca nu se administreaza imediat tratament boala duce la deces”, a declarat dr. Manciuc.

Recidiva

Dupa cum au afirmat medicii, boala recidiveaza. Exista o multitudine de factori care determina reactivarea virusului deja existent in organism. Dintre acestia mentionam: stresul, expunerea prelungita la soare sau frig. febra, ciclul menstrual, cancerul, leucemiile. Odata cu reaparitia herpesului apar durerile, usturimea, mancarimi unde vor aparea leziunile. Medicii de specialitate au afirmat ca daca herpesul din jurul ochilor nu este tratat, pacientul poate ajunge la orbire. In cazul persoanele cu o imunitate scazuta a organismului herpesul se extinde la nivelul organelor interne cum ar fi ficat, plamani sau chiar creier.

Herpesul genital

Herpesul se poate localiza si in zona organelor sexuale. Primele semne ale aparitie bolii sunt arsuri, prurit (n.r. – mancarime), dar si basicutele. Exista riscul ca leziunile sa se extinda si sa apara pe coapse, fese, inghinal. Bolnavii sunt contagiosi mai ales in perioada in care boala nu prezinta simptome, iar infectia este localizata in colul uterin si uretra. Medicii au declarat ca riscul de transmitere a herpesului genital de la mama la fat este mai mare atunci cand femeia se infecteaza cu putin timp inainte de nastere.

Comentarii
  • M-am saturat de atatea herpes-uri!!!!!!Si plasturii nu sunt buni de nimic,cred ca o dau pe mama in judecata ca de la ea mi s-a transmis:)

  • Eu am herpes oral de mic copil si aveam eruptii in fiecare an de cel putin 2-3 ori. Am observat totusi prin 2012 cand am facut cateva experimente cu diferite diete ca trecand pe alimentatie preponderent vegetariana corelat cu exercitii fizice regulate, nu mi-a mai aparut vreo eruptie din 2012 pana anul acesta. Concluzia mea e ca se poate tine acest virus in frâu printr-o alimentatie sanatoasa bogata in vitamine ce mentine sistemul imunitar in bune conditii. Amul asta, chiar acum cand scriu mesajul, mi-a reaparut si culmea ca asta coincide cu o perioada de vreo 5 luni de cand am reinceput sa mananc tot felul de prostii precum fastfood, chipsuri, carne prea des (asta poate si din cauza perioadei sarbatorilor). Nu se poate scapa de acest virus dar macar se pot tine sub control eruptiile. Va recomand sa nu va lipseasca in nici o zi legumele, leguminoasele, cerealele integrale, fructele si semintele.

  • Ați fost căutat pentru vindecare de herpes aici este leac pentru herpes Dr. Sacre medicină pe bază de herb poate vindeca, am încercat-o și mi-a vindecat de herpesul meu de boală și astăzi mă întorc la contactul meu contactați pe e-mail [email protected]*****.com) sau ce-l ajuta +2348159768201 el pentru ajutor și el vă va ajuta să aveți încredere în numele meu meu Jose Mura Andres

Adauga un comentariu