Mama si copilul

Hidratarea bebelusului

Publicat: 20 dec. 2010

Consumul de apa este vital, apa avand o importanta majora in buna functionare a organismului: regleaza temperatura corpului, transporta nutrientii, oxigenul, enzimele, hormonii si glucoza catre celule, protejeaza organele, asigura flexibilitatea articulatiilor si fortificarea muschilor.

De asemenea, apa participa la eliminarea deseurilor metabolice si ajuta rinichii sa functioneze normal. In cazul bebelusilor si al copiilor mici, medicii recomanda sa nu se foloseasca niciodata apa de la robinet, nici macar pentru prepararea hranei. Recomandata este apa plata.

Pana la 6 luni
In primele luni de viata, cand bebelusul este hranit la san, nevoia de hidratare este acoperita de laptele matern si nu este necesara suplimentarea cu lichide. Sunt situatii insa (copilul are diaree, este canicula) cand trebuie sa alaptati mai des, pentru a preveni deshidratarea.

Intre 6 luni si 1 an
Pe langa laptele matern sau cel la biberon, sunt introduse in meniu fructele si legumele. Daca micutul mananca echilibrat, dupa regulile diversificarii, 200-250 ml de apa pe zi sunt de ajuns. Ratia trebuie majorata in cazul unor probleme digestive (diaree, constipatie), in caz de febra sau canicula.

Dupa 1 an
Pentru o buna hidratare, pe langa lapte (bea aproximativ 300-400 ml de lapte), cel mic va trebui sa bea si apa, aproximativ 500-600 ml. La 2-3 ani, aportul de apa trebuie crescut la 700-800 ml pe zi, iar in cazuri speciale, cantitatea de apa trebuie adaptata corespunzator.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit