National

Hidroelectrica vrea tarife mai mari cu 50% pentru consumatorii casnici

Publicat: 22 nov. 2011
1
Directorul general al Hidroelectrica, Constantin Trihenea, a declarat astazi ca a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) o majorare a tarifelor reglementate pentru consumatorii casnici cu 50% de la 1 ianuarie 2012. Hidroelectrica a cerut majorarea cu 50% a tarifelor reglementate pentru consumatorii casnici, potrivit Realitatea Tv.
„Costurile companiei au crescut foarte mult in acest an, mai ales cele legate de utilizarea apei si a retelelor. Pretul la care vindem acum in contractele reglementate este sub costurile de productie si este la jumatate fata de pretul pietei”, a precizat Trihenea.
In ceea ce priveste contractele bilaterale, Trihenea a precizat ca se are in vedere o majorare la cel putin 3,5% de la 1 ianuarie, fiind totodata posibila reducerea cantitatii de energie pentru aceste contracte cu 15%.
„Toate contractele care expira in 2015, 2017, 2018 au clauze de renegociere. Vom face tot posibilul sa creasca pretul. Vrem cu cel putin 3,5%, iar, acolo unde este posibil, sa fie chiar cu rata inflatiei sau sa ajunga la pretul pietei. In cazul in care nu sunt de acord, vom vedea unde este posibila rezilierea contractelor. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie”, a afirmat Trihenea.
Comentarii
  • Mai Trihenea, nu mai bine ai incerca sa opriti jaful pe care il fac „baietii destepti din energie”?
    Stopati mai bine vanzarea de energie ieftina la mafioti si veti avea profit mult mai mare.
    Nu e necesar sa cresteti pretul cu 5*%.
    Dar asta e tara in care traim : niste banditi fac afaceri cu alti banditi spoliind poporul!

Adauga un comentariu