Remedii naturiste

Hidromelul – indicatii teraputice

Publicat: 01 ian. 2017
7

Hidromelul este o bautura alcoolica slaba, obtinuta prin fermentarea mierii amestecate cu apa si polen, fiind un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali. Este considerat a fi unul dintre cele mai vechi remedii naturale reintineritoare si afrodisiace, avand o vechime de 6000 de ani si provenind din India. Hidromelul este considerat a fi bautura zeilor de pe lumea cealalta, fiind incadrat în categoria licorilor datatoare de nemurire.

Hipocrate, parintele medicinii, recomanda ca hidromelul sa fie baut in „tot cursul bolilor acute, fiind mai putin indicat celor cu bila amara si cuvhipertrofii viscerale”. Hidromelul grabeste vindecarea ranilor, ajuta la redobandirea poftei de mancare si a poftei de viata in general, fiind un remediu sivcontra sterilitatii.

Este totodata principiu fecundator, izvor de viata si nemurire, hrana care ofera stiinta, dupa cum ne amintim si din traditia lui Pitagora, care s-ar fivalimentat doar cu ea. Bastinasii compara adevarul cu mierea, pentru ca asemenea fagurelui, nu are nici fata, nici dos si este cel mai dulce lucru din lume. Unirea celor doua componente simbolice este facilitata si de forta stimulenta a celorlalte ingrediente, iar prin fermentatie se sublimeaza calitatile elementelor. Conform traditiilor, prin fermentare, hidromelul îmbata cu…adevar.

Amesteca nuci, miere si scortisoara si vezi ce poti trata cu acest preparat delicios 

Indicatii si proprietati
– grabeste refacerea organismului
– ajuta la refacerea poftei de mancare si in tratarea anemiei – se bea cate un pahar inainte de fiecare masa
– vindeca frigiditatea – se consuma 1-3 pahare inainte de consumarea actului sexual fiind unul din putinele remedii pentru frigiditatea feminina
– amelioreaza impotenta masculina – se bea hidromel inaintea actului sexual
– reduce din efectele menopauzei premature – se consuma cate un pahar de hidromel dimineata, la pranz si seara, timp de 60 de zile
– vindeca carenta de minerale si oligoelemente – se bea cate jumatate de litru in fiecare zi, timp de 20 de zile
Mai are actiune benefica in caz de insomnie, guturai, hiperexcitabilitate nervoasa, epuizare nervoasa.

Reteta pentru hidromel
Intr-un bidon de 5 litri se pun 700g de miere poliflora, 100g de polen de albine iar restul se completeaza cu apa plata si se lasa intr-un loc cald la fermentat. Daca doriti sa grabiti procesul de fermentatie, adaugati 2g drojdie de bere. Din cand in cand, verificati daca bidonul s-a umflat.

Dupa fermentare, trebuie pastrat la frigider. Rezulta o licoare cu un gust placut, acrisor si acidulat, slab alcoolizat, cu efecte stimulente nervoase, tonice si chiar euforizante, cu totul deosebite. Se consuma 2-3 pahare pe zi, de preferinta pe stomacul gol. Cu cat este mai vechi, cu atat isi imbogateste calitatile si devine din ce in ce mai bun. Dupa aproximativ un an se imbogateste cu alcool si devine demisec, iar dupa doi ani devine sec.

Adauga un comentariu