Eveniment-Social

Hidroterapia – o alternativa

Publicat: 30 mai 2000

Nu vom gasi niciodata o asemanare absolut perfecta intre doua frunze ale aceluiasi arbore, cu atat mai putin in viata a doi oameni. Daca fiecare om si-ar putea scrie istoria sa am avea tot atatea portrete diferite cate fiinte omenesti. Caile vietii noastre sunt incurcate in aparenta, in realitate insa nu-i asa.
Ideal ar fi sa ne cunoastem fiecare dintre noi corpul si anume sa stim ce anume sa facem intr-o afectiune oarecare. De exemplu, in cazul unui banal antinevralgic, daca acesta nu si-a facut efectul, se cheama ca am introdus inutil in organism o anumita cantitate de substanta chimica. In cazul unor simple raceli tratate din abundenta cu aspirina, ne putem trezi dupa o perioada de timp cu un ulcer de toata frumusetea.
Au aparut acum tot soiul de preparate in ambalaje frumos colorate, la niste preturi exorbitante. Cand insa am cautat un preparat care sa protejeze stomacul, nu am gasit.
De aceea in cazul unui ceai de plante medicinale, chiar daca pe moment nu si-a facut efectul, macar ne-am pastrat organismul curat. Totusi un ceai fierbinte administrat la momentul potrivit, are efectul imediat al unei aspirine.
Multi oameni isi inchipuie ca sanatatea se recapata cu multe pastile; daca doctorul nu i-a prescris multe si diferite hapuri pentru o boala, atunci „doctorul e slab”.
Circula o poveste despre un medic important, care atunci cand unii bolnavi recalcitranti ii cereau cu insistenta cat mai multe medicamente, el le dadea hapuri facute din miez de paine si o substanta nevatamatoare.
Cand reveneau la el, pacientii spuneau intotdeauna ca tratamentul avusese cele mai fericite rezultate.
Este bine de stiut ca autoconvingerea, deci factorul psihologic, are un rol important in insanatosire. Am intalnit multi medici care pentru tratamente simple trebuiau sa-si convinga pacientii ca acesta este eficient. I-am auzit spunand bolnavului deseori cuvintele „ajuta-ma sa te ajut”.
Trebuie sa va spun ca in medicina naturista, in afara de terapia cu ceaiuri, un loc inedit il ocupa hidroterapia sau terapia cu… apa.
In cele ce urmeaza va voi prezenta un tratament simplu pentru durerile de cap:
Se introduc picioarele in apa rece (10 – 12 grade) pana sub genunchi timp de 1-2 minute.
Din experienta va spun ca seara, inainte de culcare, procedeul aduce dupa sine un somn linistit, durerile de cap disparand.
Va recomand sa aplicati acest tratament chiar fara a avea dureri de cap, in noptile foarte calduroase, inainte de culcare. Veti avea senzatia de racoare in tot corpul, de relaxare si veti adormi usor. Aceasta terapie o pot incerca si cei cu un somn agitat, cu cosmaruri etc.
Fiti convinsi ca totul va iesi bine si veti avea parte de multa sanatate.

Camil-Stefan C. Lungu, biologloading...

Adauga un comentariu