Stiri medicale

Hipotermia ar putea reduce leziunile creierului

Publicat: 25 ian. 2011

Racirea creierului pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral creste sansele ca acestia sa se recupereze mai repede, sustin cercetatorii scotieni.

O echipa de medici de la Universitatea din Edinburgh, impreuna cu alti specialisti din  Europa considera ca hipotermia ar putea reduce leziunile din creier, la mii de pacienti cu accidente cerebrale. Metoda presupune scaderea temperaturii unei persoane cu aproximativ 35 de grade Celsius, prin tehnici intravenoase si tampoane de racire. Hibernarea artificiala permite medicilor sa evalueze mai bine vasele de sange blocate.

Dr. Malcolm Macleaod, conducatorul echipei de specialisti scotieni, a afirmat ca accidentele vasculare cerebrale fac anual 1.000 de victime in Europa, in timp ce 2.000 supravietuiesc, dar raman cu leziuni.Totodata, cercetatorul scotian a precizat ca estimarile privind hipotermia sunt incurajatoare si ca aceasta poate imbunatati rezultatele pentru cel putin 40.000 de europeni in fiecare an.

Rezultatele sunt atat de convingatoare incat Asociatia Americana a Inimii recomanda punerea in aplicare a hipotermiei usoare, la temperaturi reduse treptat, pentru supravietuitorii care sunt in coma din cauza unui stop cardiac. Incurajati de succesele obtinute, cercetatorii din peste 20 de tari s-au reunit la Bruxelles pentru a solicita finantare.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit