News Flash:

Hirotonirea a 24 de preoti romano-catolici

14 Iunie 2010
764 Vizualizari | 0 Comentarii
Prin impunerea mainilor PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, in catedrala romano-catolica din Iasi, vineri, 11 iunie, a avut loc hirotonirea intru preotie a 24 de tineri. Totodata a fost celebrata incheierea Anului Sfintei Preotii.

Liturghia de hirotonire a inceput in solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus la ora 11.00, fiind prezidata de PS Petru Gherghel. Au participat PF Michel Sabbah, patriarh emerit de Ierusalim, PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucuresti, PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, superiori ai Provinciei “Sfantul Iosif” a Fratilor Minori Conventuali si ai Custodiei “Fericitul Ieremia” a Fratilor Minori Capucini, profesori de la institutele unde au studiat candidatii, preoti din tara si strainatate, parinti si rude ale candidatilor, precum si multi credinciosi. Dupa ani de formare umana, intelectuala si spirituala, din cei 24 de diaconi care au fost hirotoniti preoti, 16 sunt pentru Dieceza de Iasi, 7 pentru Ordinul Fratilor Minori Conventuali si unul pentru Ordinul Fratilor Minori Capucini. Primul diacon din Republica Moldova care a facut studiile la Iasi a fost hirotonit la Chisinau de PS Anton Cosa. La 13 iunie, doi diaconi de la Institutul Teologic din Iasi vor fi hirotoniti la Bucuresti, de IPS Ioan Robu. Dupa hirotonire, in una dintre urmatoarele duminici (13 sau 20 iunie), preotii nou-sfintiti vor celebra prima sfanta Liturghie in localitatile natale. Hirotonirea celor 24 de preoti a avut loc in „Ziua Mondiala de Rugaciune pentru Sfintirea Preotilor” (a 64-a), cand s-a incheiat si Anul Sfintei Preotii. Proclamat anul trecut la 19 iunie, Anul Sfintei Preotii a fost „un an de rugaciune a preotilor, cu preotii si pentru preoti”, un an in care au fost amintite valorile esentiale ale preotiei si s-a incercat sa se scoata in evidenta importanta rolului si a misiunii preotului in Biserica si in societate. Prin initiativele care au stat in centrul acestui an, cei 369 de preoti (254 diecezani, 115 preoti calugari), care isi desfasoara misiunea in Moldova, la care se adauga si cei 78 de preoti originari din dieceza care activeaza in afara tarii, au fost incurajati si intariti in misiunea lor.
(Observator)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3812 (s) | 22 queries | Mysql time :0.271817 (s)