International

Hollande si Putin, discutii avansate despre crearea unei coalitii impotriva Statul Islamic

Publicat: 26 nov. 2015
1

Presedintele francez Francois Hollande a lansat joi un apel la crearea unei „mari coalitii” impotriva gruparii Statul Islamic (SI), cu prilejul unei intrevederi la Moscova cu omologul sau rus Vladimir Putin, care s-a declarat gata sa coopereze in Siria.

„Trebuie sa cream aceasta mare coalitie impreuna pentru a lovi terorismul (…), pentru ca toate tarile sa actioneze impotriva terorismului si impotriva DAESH (acronimul SI in araba)”, a declarat Hollande la inceputul intalnirii sale cu Vladimir Putin.

Citeste si UNGARIA vrea GARD la granita cu ROMANIA. Europa trebuie protejata in aceasta situatie de

Vestea buna pentru Franta este ca Putin pare dispus sa colaboreze. Liderul de la Kremlin a afirmat ca Rusia este pregatita sa-si uneasca fortele cu Franta impotriva unui „dusman comun”.

Totusi, Putin si Hollande au evitat sa se priveasca in ochi in timpul intalnirii televizate, ceea ce confirma ca intre Rusia si statele din Vestul Europei inca exista o relatie incordata in urma conflictului din Ucraina.

Citeste si  ISIS ameninta Romania: „Flacarile razboiului va vor arde in final”

Rusia si Franta au inceput ambele un atac aerian asupra Siriei, dar au obiective diferite. In timp ce rusii si-au indreptat tinta spre fortele rebele din Siria, francezii s-au focalizat pe Statul Islamic, asemenea americanilor.

Adauga un comentariu