Titlurile zilei

Honorius Prigoană, fiul celebrului magnat, construiește un incubator de afaceri, la Iași! Relu Fenechiu, condamnat pentru fapte de corupție, a intrat în combinația de 7 milioane de euro. Vor fi construite săli de sport și clinici medicale

Publicat: 13 ian. 2021
Honorius Prigoană, fiul celebrului magnat Silviu Prigoană, vrea să construiască lângă Delphi, comuna Miroslava, județul Iași, un incubator de afaceri. Fostul deputat Relu Fenechiu, încarcerat pentru fapte de corupție, asigură consultanța pe parcursul implementării
Honorius Prigoană și Relu Fenechiu, condamnat pentru fapte de corupție, au devenit parteneri de afaceri

Relu Fenechiu a devenit partener de afaceri cu fiul magnatului Silviu Prigoană. Proiectul lui Honorius Prigoană urmează să fie implementat în comuna Miroslava, județul Iași. Incubatorul de afaceri va avea mai multe funcțiuni, valoarea fiind de 7 milioane de euro

Noi investiții se anunță în județul Iași. Honorius Prigoană, fiul celebrului om de afaceri Silviu Prigoană, vrea să construiască în comuna Miroslava un incubator de afaceri. Terenul de 10.000 de metri pătrați este situat chiar lângă hala de producție Delphi Diesel System România, din satul Brătuleni. Proiectul este finanțat prin fonduri europene și are o valoare de peste 7 milioane de euro, fără TVA. Conform procedurilor, execuția lucrărilor trebuie realizată după organizarea unei licitații, programată pe data de 15.02.2021. Beneficiarul proiectului este societatea Perspectives Constructions Invest SRL, din București, unde Honorius Adrian Prigoană apare ca asociat cu 50 la sută, alături de Ștefan Constantinescu, cu aceleași părți sociale.

„Lucrările de execuție constau în lucrări de realizare a unui incubator de afaceri. Din punct de vedere volumetric, construcția se compune din 3 module identice (corpul A1, corpul A2 și corpul A3) cu regimul de înălțime D+P+1E. Acestea sunt legate între ele prin două corpuri de legătură (corpul B1 și corpul B2) cu regim de înălțime D+P+1E în care sunt situate și recepțiile (câte una pentru fiecare corp) și astfel și accesele pentru vizitatori”, se arată în caietul de sarcini.

Fostul deputat Relu Fenechiu s-a lipit de proiectul afaceristului bucureștean

În proiectul lui Honorius Prigoană apare și numele lui Relu Fenechiu, fost deputat condamnat la închisoare pentru fapte de corupție. Mai precis, fostul politician controlează prin intermediul soției, Mariana Daniela Fenechiu, societatea Integra Business Consulting SRL, firmă de consultanță și management. Societatea a fost racolată în cadrul proiectului de la Miroslava, având calitatea de manager de proiect. Proiectant apare societatea Studio SQM SRL, din Sibiu. Integra Business Consulting IBC SRL este cunoscută pentru mai multe contracte încheiate cu primăriile din județul Iași pentru servicii de consultanță.

Recent, Relu Fenechiu, prin societatea amintită, a anunțat vânzarea Hanului „Trei Sarmale”, afacere deținută de Marian Panainte. În calitate de fost ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru diverse acte de corupție. Judecătorii au stabilit vinovăția fostului ministru, aplicând și o condamnare. Magistrații au stabilit că pedeapsa pe care trebuie să o ispășească este de cinci ani și șase luni, prin contopirea a două pedepse, date în perioada 2014-2016. Relu Fenechiu este cunoscut pentru dosarele de corupție „Siveco” și „Transformatorul”.

Incubatorul lui Honorius Prigoană trebuie să fie finalizat în termen de 12 luni

Noul incubator de afaceri de la Miroslava va avea mai multe funcțiuni. Construcția trebuie realizată în termen de 12 luni.

„La incubatorul de afaceri, pe lângă spații de birouri pentru companiile incubate sunt propuse următoarele funcțiuni: săli de sport și relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii și prim- ajutor, farmacie, magazin, restaurant/cafenea, săli multifuncționale (pentru discuții, pentru birouri deschise, pentru expoziții, pentru conferințe, proiecții, festivaluri de jocuri etc.) și birourile administrative ale companiei care gestionează incubatorul. Toate aceste funcțiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, pe lângă zonele de muncă dotate cu echipamente de ultimă oră, și spații de recreere și culturale pentru momentele de pauză. Aceste spații au rol și de socializare și creare a noi conexiuni între diversele companii ce sunt găzduite în incubator”, se mai arată în proiect.

Imobilele vor beneficia de 110 locuri de parcare amenajate la demisol, pentru personalul companiilor, și 50 de locuri de parcare pentru vizitatori, amenajate pe teren proprietate. Totodată, vor fi amenajate două parcări pentru autocare, dar și spații special amenajate pentru motociclete și biciclete. Licitația a fost organizată și în anul 2019, dar a fost anulată pentru că valoarea estimată a fost calculată greșit. Diferența era de aproape 4 milioane de euro.

Tatăl afaceristului a fost implicat în mai multe scandaluri

Silviu Prigoană, tatăl lui Honorius Prigoană, este un personaj controversat în lumea afacerilor din București. Este cunoscut ca fondatorul televiziunii Realitatea TV, canal media inaugurat în 2001. Afaceristul este cunoscut și pentru afacerile cu firma de salubritate Rosal Grup, care a încheiat contracte cu primării din sectoarele capitalei. Bărbatul este cunoscut și pentru relația cu năbădăi alături de Adriana Bahmuțeanu. Cei doi s-au recăsătorit de 4 ori, ca până la urmă să se despartă defintiv. Magnatul are la activ și un mandat de deputat din partea PD-L, în perioada 2008-2012. Recent, Silviu Prigoană a precizat că nu se mai implică activ în afaceri, bucurându-se de pensia de 37.000 lei. Legătura lui Relu Fenechiu cu familai Prigoană a fost identificată în 2019, când societatea Tehnorom SRL a fost vândută mai multor asociați, printre care și Honorius Prigoană. Vânzătorul a fost Lucian Fenechiu, fostul deputat condamnat.

Comentarii
  • Iata-l cum scoate capul, CORUPTUL ordinar numai dupa „afaceri dubioase ! parca incepuse deja DNA anchete mixte in legatura cu exprimarul de Miroslava si unele afaceri dubioase ! poate se concretizeaza ceva ! s-a dezvoltat retele intregi de mafioti care se cauta unul pe altul sa spele bani asazisii dezvoltatori! fara PUZ -URI, PUG- URI , se construieste haotic , o debandada totala , nu se respecta nimic!

  • Asasinii economici ies la suprafață, de asta are nevoie Iașul,,incubator de afaceri,,în rest are de toate fabrici,uzine ,locuri de muncă etc vorba aia Ce-i lipseşte chelului? Tichie de mărgăritar!

  • Dar statul cand va recupera prejudiciul de la acest mafiot Fenechiu? Parca traim in vestul salbatic fara legi in tara asta, legea hotiei pare a fi singura lege care guverneaza Romania si nimeni nu face nimic adica noi POPORUL acceptam acest infern al hotiei care secatuieste Romania, ca ei ….. isi vad linistiti de furat banii nostri

  • Este o noua metoda de a sifona bami !, milioane !, inventezi proiecte, UE le finanteaza luindule de bune, proiectele vor fi ”ingropate in nisip” ei vor ramane cu banii, investitia , locatia !, apoi vor imparti intre ei hoitul afacerii !, sa puna bani de inmormantare deoparte ca aceasta utopie nu va functiona si nu va recupera din capitalul investit nici pe un sfert !

  • Da ..incubatoare de afaceri, praf in ochi …avem destule in Iasi care papa banii bugetului degeaba …faceti ceva folositor pentru Iasi!!! exact asa se intampla ..se papa banii de pe proiecte europene la greu !!!

  • E hotie la drumul mare,oameni buni.Sa nu/ilasam sa/si bata jocde noi acesti incompetenti si jalnici afaceristi..Fenechiu sa/i sugereze lui ALEXE sa se AUTOSUSPENDE,asa cum i/a indicatsi IOHANIS!! Dar de ce nu se implica ANI in verificarea imperiuljui ALEXA de la SCULENI?Va rugam si imploram domnilor delaANI sa va implicati in acest caz,pentru a dovedi HOTIILE HOTULUI de ALEXA si a se face DREPTATE. Balaban Gh. Barlad

  • Fenechiu a facut puscarie pentru golania cu Transformatoarele dar statul cand va recupera banii de la acest ecscroc mafiot? Nu vrea statul sa recupereze banii, care e problema ca nu se intelege ca…. mafiotul Fenechiu are masina noua ultramoderna, bani de investitii si alte kakaturi dar statul cand recupereaza banii, este cumva o golanie prin care se musamalizeaza hotia prin verigi intermediare din randul ,,inaltilor demnitari,,-HOTI la fel de ordinari hoti si ecscroci ca Fenechiu? In alte tari acest prejudiciu ar fi fost recuperat urgent, statul daca vrea are mijloacele sale de constrangere, in alte tari se recupereaza prejudiciile si de la rude si urmeaza o noua puscarie daca statul nu poate recupera banii deci alte state au mijloace puternice si rapide de recuperare dar… IN ROMANIA GUVERNEAZA DOAR LEGEA HOTIEI, ei fura toti dar noi ceilalti asa zisii de jos muncim toti daca mai avem unde si e mare sarbatoare cand avem si noi o friptura pe masa la copii

Adauga un comentariu