Scena artistica din Romania

Horatiu Malaele revine la Iasi

Publicat: 06 ian. 2015
3

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 19:00, spectacolul “Caramitru-Malaele, cate’n luna si in stele” vine in premiera la Teatrul National din Iasi cu o editie de gala.

Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin si o muzica desavarsita, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin. Legende ale scenei romanesti, actorul Horatiu Malaele si prietenul sau de-o viata, marele Ion Caramitru, urca pe scena Teatrului National din Iasi pentru o prima editie de gala, in aceasta stagiune, a celei mai aplaudate productii teatrale din ultimele sezoane: “Caramitru-Malaele, cate’n luna si in stele”.

Spectacolul este o excelenta provocare pentru doi maestri rostitori de versuri, eleganti si inteligenti, care exploreaza cu umor subtilitati ale mintii si colturi secrete ale sufletului. Caramitru recita rascolitor, imaginand, cu inteligenta si ingeniozitate, raspunsuri pe masura unui Horatiu Malaele vulcanic, irezistibil si plin de umor – demonstratii de virtuozitate intr-un duel de vorbe ai carui martori sunt adesea Shakespeare, Toparceanu sau Nichita. Horatiu Malaele ramane un geniu comic care a demonstrat din plin ca are la indemana toate subtilitatile mintii si ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei.

Probabil cel mai bun produs al teatrului romanesc din ultimii 20 de ani – asa cum il descrie Ion Caramitru, neobositul Malaele este intr-o perpetua cautare si de aceea niciuna dintre aparitiile sale pe scena nu este similara cu precedenta.
Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitatia de a da ritm acestui spectacol neconventional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvant”, spune Adrian Naidin. “Sunt intalniri intre cuvant si sunet. Ambele au aceeasi origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.Ajuns la cel de-al patrulea sezon, rastimp in care a fost jucat de fiecare data cu casa inchisa, atat la reprezentatiile din Bucuresti, cat si in cadrul turneelor programate in tara,spectacolul “Caramitru-Malaele cate’n luna si in stele” incepe noua stagiune cu seria editiilor de gala. Va invitam sa-i reintalniti pe cei trei artisti, la inceput de an, in sala de teatru, pentru ca mai apoi, asa cum spune Horatiu Malaele, “in continuarea vietii dumneavostra sa radeti, pentru ca rasul este muzica sufletului, sa va jucati – este secretul tineretii si sa iubiti – este ratiunea de trai”.

Pret Bilet: 100, 80 si 60 lei

Adauga un comentariu