National

Horia Garbea si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al ICR

Publicat: 18 iun. 2013
1

Horia Garbea a declarat, astazi, pentru Mediafax ca si-a depus luni demisia din functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), dupa ce comisiile pentru cultura si politica externa din Senat au decis sa solicite revocarea din functie a presedintelui si a vicepresedintilor ICR.

„Am decis sa imi dau demisia din aceasta functie, pentru ca deja comisiile din Senat hotarasera revocarea mea. Eu am crezut ca vom fi audiati, dar am inteles ca acest lucru nu se mai intampla. Domnul Marga isi depusese si el demisia. Ma asteptam la niste acuzatii precise, la care pot sa raspund fiind audiat”, a declarat acesta.

El a mai precizat ca si-a depus demisia la Secretariatul General al Senatului, luni, in jurul orei 15.00.

Anterior, luni, Horia Garbea a declarat pentru Mediafax ca nu intentioneaza sa isi dea demisia, pentru ca nu se simte cu nimic vinovat.

„Nu ma stiu vinovat cu nimic. Noi suntem niste individualitati, care am facut mai binele sau mai raul nostru. Eu ma asteptam si ma astept sa fiu intrebat, audiat, sa ni se analizeze activitatea si sa raspundem de ea. Cand am fost votati pentru numire, am fost votati individual. Cand suntem votati pentru revocare, gasesc potrivit sa fim votati la fel. Eu unul nu imi dau demisia, nu ma stiu cu nimic vinovat. Am facut tot ce am putut mai bine si mai departe sa evalueze cine are calitatea. Eu nu imi dau demisia din proprie initiativa. Daca ma dau ei afara, sa fie sanatosi. Dar ar fi bine sa imi spuna pentru ce, cu ce am gresit”, a declarat Horia Garbea.

El a mai precizat ca ramane la latitudinea comisiilor din Senat sa-si spuna punctul de vedere. „Dar eu ma asteptam ca, atunci cand iei o astfel de masura, sa ii intrebi si pe preopinenti. Adica, ma astept la niste acuzatii precise, la care pot sa raspund. Mai departe mai vedem. Astept votul, daca va fi negativ, asta este situatia, dar nu este un lucru pe care sa-l recunosc. Eu, in sinea mea si fata de propria mea constiinta, sunt cu totul linistit. Nu am facut nimic rau, nu am nedreptatit pe nimeni, nu am incalcat nicio lege”, a spus Garbea.

Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat au cerut, luni, revocarea lui Andrei Marga din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, precum si a vicepresedintilor ICR Horia Garbea si Vladimir Simon.

Adauga un comentariu