Cancan ultimă oră

Horia Moculescu, în stare gravă la spital. Compozitorul are probleme mari de sănătate

Publicat: 09 ian. 2022
Horia Moculescu
Horia Moculescu este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori de la noi din țară

Horia Moculescu este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori de la noi din țară. Marele artist a ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani și problemele de sănătate nu au ezitat să apară. Nu este deloc bine, motiv pentru care a ajuns la spital în stare gravă.

Horia Moculescu este grav bolnav

Horia Moculescu trece prin clipe de groază în acest moment. Celebrul compozitor în vârstă de 84 de ani a ajuns de urgență la spital, după ce s-a simțit foarte rău. Se află internat de mai bine de o lună, iar starea lui nu se îmbunătățește deloc. Din contră, lucrurile sunt tot mai grave.

Maestrul a fost conectat la aparatul de oxigen, din cauza insuficienței respiratorii. Chiar dacă se afla sub supravegherea medicilor, acesta s-a ales cu o saturație extrem de mică și nu mai putea respira. Acesta face parte din categoria de risc și trebuie să fie foarte atent la boala momentului.

Fosta lui soție a declarat că acesta nu este deloc bine, dar nici nu a avut grijă de el în ultima perioadă. Din cauza vârstei s-a ales cu probleme mari la plămâni, dar TBC-ul de care suferă s-a agravat si pentru că fumează în exces, deși nu are voie.

„Horia are probleme de sănătate din cauza vârstei înaintate, dar mai ales din cauza fumatului și al TBC-ului, de care suferă. Din păcate, nu ne-am mai văzut în ultima perioadă. În rest, eu îi doresc multă sănătate, că-i mai bună decât orice!”, a declarat Mariana Moculescu.

Mariana, despre relația cu Horia

În urmă cu ceva timp, Horia marturisea că are probleme cu plămânii din cauza fumatului excesiv din tinerețe, dar susținea că a renunțat la acest viciu.

Fosta lui soție susține, însă, că nu a ținut deloc cont de sugestiile medicilor. Cât despre relația lor, cei doi nu mai păstrează legătura ca înainte și nici nu s-au mai întâlnit, dar i-a transmis numai de bine. De sărbători, artistul a stat în spital, iar fosta lui soție a petrecut singură, pentru că nu s-a simțit prea bine din cauza unei răceli.
Comentarii
 • Nu ști ce vorbești Daniel!!! Puțini sunt ca Horia ,compozitor,textier,pianist,cântăreț și emisiuni cu,copii și multe altele. Ești copil ,nu ști ce vorbești!

 • Nu ști ce vorbești Daniel!!! Puțini sunt ca Horia ,compozitor,textier,pianist,cântăreț și emisiuni cu,copii și multe altele. Ești copil ,nu ști ce vorbești!

 • Horia Moculescu este un mare compozitor român și pentru asta trebuie să moară că așa vor cei interesați ca românii să numai existe până la ultimul.

 • Mă rog bunului Dumnezeu să-i aducă grabnică însănătoşire . Compozitor prodigios,sufletist,respectuos cu cei din jur !
  Multă sănătate, Horia !
  Doamne ajută !

 • Eu va doresc sa fiti curajos si cu speranta ca intr-o zi va veti insanatosi ! Felul de a fi si muzica compusa de dumneavoastra m-a imbogatit sufleteste si m-a facut sa stiu ca este un devarat model , sens si inspiratie pentru universului muzical. Va urez din tot sufletul multa sanatate !

 • Simte muzica. Probabil din aceasta cauza a renunțat la inginerie. Sunt mulți care nu au simțul valorii. A cultivat frumosul în timpul vieții. Bunul Dumnezeu sa ii dea sanatate!

 • Răspuns pentru cel care a scris că H.M. a renunțat la inginerie pentru muzică: Moculescu a fost student al fostului Institut de Mine (actuala Universitate) din Petroșani. Aici preda un profesor de geometrie descriptivă pe nume Nicolae Almășan, foarte exigent. Acest profesor i-a promis solemn lui Moculescu că nu va trece la examenul său până când nu va fi bine pregătit. Moculescu avea muzica în sânge, cânta într-o orchestră a facultății, mai cânta și pe la tot felul de petreceri și alte evenimente, n-avea nicio tangență cu ingineria, așa că a renunțat la facultate, fiind conștient că nu va putea niciodată să se ridice la nivelul de cunoștințe cerut de exigentul profesor Almășan. Povestea o știu din două surse: prima sursă, tatăl meu, care în acei ani era șofer pe autobuzul Institutului de Mine și care l-a cunoscut personal și a fost chiar amic cu Moculescu (Moculescu venea regulat în vizită la părinții mei-eu nu eram încă născut pe atunci, venind pe lume abia în 1967). A doua sursă: însuși profesorul Almășan, pe care l-am cunoscut foarte bine, fiindcă sora mea, cu 8 ani mai mare decât mine, era colegă de clasă și cea mai bună prietenă a fiicei profesorului Almășan. Așa se face că în toți anii copilăriei am mers de foarte multe ori în casa familiei Almășan și am auzit povestea lui Horia Moculescu. De altfel, Moculescu a confirmat și el această poveste prin anii 90 când, într-un interviu la TVR în care vorbea despre viața și tinerețea lui, a spus că-i este recunoscător profesorului Almășan de la Petroșani fiindcă, dacă acesta n-ar fi fost atât de exigent, el (Moculescu) ar fi ajuns, probabil, un inginer miner anonim, în loc să fie o vedetă națională.

 • A trăit în lumea lui, a artiștilor, in general, nu a dus lipsa de mai nimic, deconectat de mizeriile comuniste, daca a fost mare sau nu, asta va judeca istoria.

 • mare compozitor fara studii de specialitate guraliv mahalaGIU IAR CA OM A FOST DE 2 BANI CUM SA TE INSORI CU UNA CA ALTA MAHALAGIOAICA A SOCIETATII ROMANESTI MAI HORICA?

 • În stilul minunatului nostru ,,popor educat,, receptiv la orice este lucitor și fără valoare ne prostituăm în haită împroscând în toate direcțiile cu mizeria valorii unui,, popor de educati,,. Deșteaptă-te române… Dar deșteaptă-te odată din noaptea minții. Multă sănătate maestre. Bolta nemuririi artei românești mai poate astepta până la aprinderea Stelei tale.

 • Frumos! Te felicit romane! Luati pilda si de la roman si de la compozitor, compozitor care a lasat o mostenire frumoasa romanilor si care trebuie pretuita!

 • Felicitări tuturor celor care au scris mesaje atât de frumoase la adresa MAESTRULUI Horia Moculescu! Mă bucur nespus că atâția oameni știu să aprecieze adevăratele valori ale culturii naționale! Multă sănătate la toți oamenii de bine!

 • Mă bucur foarte mult , când văd oameni dragi care știu să aprecieze și respecte marile valori ale frumoasei noastre tari ! Ajuta i Doamne pe toți oamenii , sa gândească frumos !

 • Minunata muzica, am crescut cu muzica lui ,am 73 ani și sunt foarte tristă cînd aud vesti rele despre titanii culturii românești. Dumnezeu să îl ajute.

 • Aici este vorba de sanatatea unui om care a ajunsa la varsta de 84 de ani si nu de ce crede unul sau altul despre ce a realizat sau nu acest om. Si el, ca fiecare, a dat din coate in viata trecand peste unii cu plugul ca peste aratura sau incercand sa isi aduca aportul muzicii pe care a iubit-o. La 84 de ani nu cred ca se mai asteapta nici el la vreo insanatosire, deoarece firul vietii cam atat tine, el fiind unul dintre cei nocorocosi sa traiasca atat. Restul… fiecare cu a lui!

 • cei ce se impiedica sau nu mai au loc de afirmare sa aiba grija de generatia de dupa ei sa le faca loc din timp pentru a nu ajunge si ei batjocoriti ……..

 • Nu cred ca intereseaza pe nimeni viata personala a nimanui ,fiecare si o face dupa plac si dupa gust. Iubirea si o alege fiecare cum o simte ,nimeni nu are dreptul sa judece !!Horia Moculescu ,un om extraordinar,cum nu va mai fi !!
  Multumim pentru toate momentele agreabile pe care le am petrecut adeseori impreuna ,prin aparitiile de la TV . Va dorim insanatosire grabnica!

 • Mare compozitor,dar având T.B.C și fumând sa agravat .Viciile bătălie vina ,fiecare avem.Sa nu judecăm viața nimănui.E scurta și fiecare este responsabil ptr viața lui.Sa fim sănătoși!!

 • Nu aveti un minimum de bun simt? Care dintre detractori a-ti facut ceva memorabil sa ramana in RO.Horia a fopst este si va fi un nume mare in muzica romaneasca. Pe litoral la restaurant Modern in anii 1970-1980 era plin seara de seara pentru muzica lui Horia. Daca nu stiti , macar abtineti-va si cititi. Horia este un roman mai mult decat multi romani.Doamne ajuta-l.

 • multa sanatate ne_am gandit multi ani la DVS ATI FOST PRIMULmuzician care a spus ca nepoata mea are in voce muzica clasica si acum este soprana lirica in Franta absolvenya a Conservatorului Superior din Paris
  as dori adresa lui Nidia
  sunt bunica Andreei sora lui Bebe Florescu si Va doresc multa sanatate !
  ne pare tare rau de DVS !!!!!
  MII DE MULTUMIRI !!!!!

 • Cei care se dau anonimi nici nu exista ,nu se spune maistrul ,maistru tabacar sau etc…Acest numit *de sus *maestru e de fapt cum a afirmat cineva mai inainte groparul muzicii romanesti ,deoarece a fost mult mai slab decat cel mai slab amator.Nici un amator casnic nu ar fi cantat in halul acela la pian .Daca ar trai Sile Dinicu ,care a fost cu adevarat un mare maestru,v-ar privi cu indulgenta .

Adauga un comentariu