Eveniment-Social

Horia Sabo a dat din nou în judecata clubul din Copou! Fostul manager al Politehnicii Iasi nu renunta la lupta în instanta

Publicat: 19 aug. 2019
1

@ Politehnica Iasi a fost actionata din nou în judecata de catre fostul manager al clubului @ Horia Sabo a intentat la Tribunalul Maramures un nou litigiu de munca @ Acesta pierduse un proces la Iasi cu formatia din Copou

Ex-managerul formatiei din Copou, Horia Sabo, a decis recent sa actioneze din nou în judecata Asociatia Club Sportiv Municipal Politehnica Iasi. De aceasta data, actiunea a fost depusa de catre Sabo la Tribunalul Maramures, având ca obiect obligatia de a face.
Acum, instanta maramureseana urmeaza a stabili primul termen al litigiului de munca, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus ambele parti, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În urma cu câteva luni, magistratii din cadrul Tribunalului Iasi au respins apelul formulat de Horia Sabo în litigiul cu Poli Iasi.

"Instanta respinge apelul declarat de reclamantul Sabo Horia Vlad împotriva sentintei civile pronuntata de Judecatoria Iasi, sentinta pe care o pastreaza. Ia act de faptul ca intimata Asociatia Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iasi întelege sa solicite cheltuieli de judecata pe cale separata. Definitiva", au precizat reprezentantii Tribunalului Iasi.

De asemenea, la fond, magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi au respins actiunea în ordonanta presedintiala formulata de Sabo. Ulterior, acesta a contestat sentinta.

Vezi si: Horia Sabo devine in mod oficial principalul finantator al CSM Poli Iasi – FOTO, LIVE VIDEO

Sabo a decis sa actioneze în judecata Asociatia în doua dosare distincte. Prin cererea înregistrata la Judecatorie, Sabo a solicitat ca, pe cale de ordonanta presedintiala, instanta sa oblige Asociatia Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iasi la respectarea atributiilor si prerogativelor functiei de director general, asa cum acestea izvorasc din Contractul de Asociere nr. 396 / 8 iunie 2018, precum si sa se abtina de la a face acte sau fapte prin care sa-i limiteze aceste prerogative si atributii pana la solutionarea altei cauze.

În opinia lui Sabo, desi el si-ar fi îndeplinit întocmai obligatiile contractuale asumate, Asociatia ar fi fost cea care si-ar fi încalcat propriile obligatii, cu intentia de a determina încetarea contractului, indicând în acest sens adoptarea de catre Consiliul Director a unor hotarâri ce au dus la preluarea managementului Asociatiei si excluderea lui din acesta în mod nejustificat.

Vezi si: Directorul Poli Iasi, Horia Sabo, reactie exploziva la o serie de acuzatii grave: "Daca nu veneam eu, se inchidea clubul, echipa nu avea ce sa manance, erau muritori de foame"

Pe de alta parte, Asociatia a sustinut ca, de fapt, prin contract, s-a stabilit ca Sabo sa contribuie pentru sezonul competitional 2018/2019 cu suma de aproximativ 800.000 de euro, urmând ca aceasta sa fie constituita din fonduri banesti sau surse proprii, de la terti sau orice alte surse banesti legale.

"Ulterior semnarii contractului, reclamantul nu a pus la dispozitie sumele de bani necesare achitarii la termen a datoriilor catre ANAF, singura masura întreprinsa de acesta fiind o reesalonare a datoriei, care, fara a ne avantaja, a adus prejudicii materiale suplimentare, cu precizarea ca singurul aport adus de reclamant a fost infima suma de 40.000 de lei. Fara a-si îndeplini vreo promisiune din cele asumate, s-a folosit de sumele de bani gestionate de Asociatie în scopul de a si le însusi în mod direct sau prin interpusi si, chiar daca i s-a solicitat în numeroase rânduri sa-si respecte obligatiile, acesta a adus jigniri oficialilor clubului, antrenorului, capitanului de echipa si întregului oras", au precizat reprezentantii Asociatiei.

Vezi si: Bomba! Se cere retragerea de la CSM Iasi a lui Horia Sabo! Cine vrea acest lucru

Pe lânga procesul pierdut cu Poli, la Iasi, Sabo a mai avut un litigiu, cu propria sotie, care a solicitat Judecatoriei emiterea unei sentinte de divort. Numai ca, la al doilea termen al procesului, judecatorii au constatat ca reclamanta a renuntat la cerere.
"Ia act de renuntarea la judecata cererii formulata si dispune închiderea dosarului", au precizat magistratii ieseni.

Adauga un comentariu