National

Horia Simu ramane in arest preventiv

Publicat: 14 iul. 2015
1
Omul de afaceri Horia Simu ramane in arest pentru 30 de zile, dupa ce, marti, ICCJ i-a respins contestatia in dosarul in care este acuzat de obtinerea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro, iar avocatul cercetat in aceeasi cauza a fost pus sub control judiciar de CAB.
Decizia luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazul omului de afaceri Horia Simu este definitiva.
Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea lui Horia Simu, in data de 3 iulie, in dosarul in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.
Horia Simu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat ca a primit in mod ilegal despagubiri de la statul roman, creand un prejudiciu de peste 55 milioane de euro. Procurorii DNA arata ca Simu s-a folosit de adeverinte medicale potrivit carora suferea de stres si hipertensiune arteriala ca sa-i fie urgentat dosarul.
Horia Simu a cumparat drepturile litigioase privind o suprafata de 97.509 mp teren situat in Bucuresti cu 1.500.000 de dolari, primind de la ANRP o suma de cateva zeci de ori mai mare.
Horia Simu este suspectat ca, in perioada 2006 – 15 ianuarie 2008, a sprijinit si inlesnit nerespectarea prevederilor legale de catre presedintele, vicepresedintele si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, prin depunerea la un dosar de despagubire a unui imobil si, anterior, la emiterea dispozitiei primarului general al Capitalei din 9 iulie 2007, respectiv a avizului de legalitate a Prefecturii Bucuresti din 7 septembrie 2007, a mai multor inscrisuri, printre care o adeverinta medicala si o expertiza extra-judiciara din 2006 intocmita de expertul Zizi Dumitrescu, prin care s-a prezentat fals o stare de sanatate precara si o identificare gresita a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire in natura si de urgenta in solutionarea dosarului.
Adauga un comentariu