Sport

Horia Tecau asteapta alte victorii in 2015 dupa trofeul din Olanda

Publicat: 16 feb. 2015
1

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au câstigat primul trofeu în acest an, turneul de la Rotterdam. În finala competitiei din Olanda, românul si olandezul au trecut de dublul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), scor 3-6, 6-3, 10-8.

„Am fost finalist de doua ori la Rotterdam, asa ca e frumos sa câstig acum aici. Adversarii nostri au fost mai buni în prima parte a meciului, dar noi ne-am revenit în setul al doilea si am reusit sa ducem meciul în tie-break. Câteva minute bune pot întoarce soarta unei partide! Suntem într-o forma buna si sper sa continuam la fel”, a spus Tecau. Anul trecut, Rojer si Tecau au ratat trofeul de la Rotterdam, dupa ce au fost învinsi în ultimul act de perechea Michael Llodra – Nicolas Mahut. În 2012, românul a ajuns în finala alaturi de Robert Lindstedt, însa a pierdut de aceasta data împotriva cuplului Llodra – Zimonjic (14-16 în tie-break). În acest an, Rojer si Tecau au jucat si finala la Sydney.

În 2014, Tecau si Rojer au câstigat titlurile la Zagreb, Casablanca, Bucuresti, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing si Valencia. Perechea olandezo-româna are un bilant de 9 victorii si doar doua esecuri în finalele disputate pâna acum, iar Rojer a ajuns la 18 victorii în 31 de finale. Tecau are 25 de trofee cucerite în 40 de finale disputate. Rojer a declarat la final: „Ei sunt o echipa foarte buna, joaca bine împreuna. Strategic sunt eficienti, pentru ca unul dintre ei este stângaci, iar celalalt dreptaci. Mereu am avut dueluri grele cu ei si majoritatea partidelor s-au decis în supertiebreak”. Altfel, Stanislas Wawrinka a câstigat duminica turneul ATP de la Rotterdam, dupa ce l-a învins, într-o finala foarte echilibrata, pe cehul Tomas Berdych, 4-6, 6-3, 6-4. Wawrinka a fost cap de serie nr. 4, iar Berdych a fost al treilea favorit al turneului disputat în sala, pe suprafata dura. Este al doilea turneu în care se impune elvetianul în 2015, dupa cel de la Chennai. El a fost eliminat în semifinale la Australian Open, unde a triumfat anul trecut.

25 este numarul turneelor ATP câstigate la dublu de Horia Tecau

Adauga un comentariu