Sport

Horia Tecau, despre colaborarea extraordinara cu Mergea: „Florin e temperamental si spectaculos”

Publicat: 07 oct. 2016
1

Horia Tecau si Florin Mergea au obtinut singura medalie de argint a României la Jocurile Olimpice de la Rio. Au jucat finala de tenis la dublu, pe care au pierdut-o cu 2-6, 6-3, 4-6, în fata echipei Spaniei, formata din Rafael Nadal si Marc Lopez.
Tecau si Mergea (ambi în vârsta de 31 de ani) au o istorie interesanta în spate. Se cunosc de la 8 ani, au jucat prima oara împreuna la 14 ani, iar Horia a vorbit despre colaborarea lor, încununata cu aceasta medalie de argint cucerita la Rio, care cu putin noroc ar fi putut fi chiar de aur.

Cei doi vicecampioni olimpici au personalitati opuse si se completeaza foarte bine, iar Tecau a povestit cum lucreaza pe teren „chimia” dintre ei si cum reusec amândoi sa profite la maximum de capacitatea lui Mergea de a executa indicatiile tactice, cu lovituri spectaculoase.

„Eu si Florin Mergea comunicam foarte bine, analizam situatia, ne montam reciproc si ne încurajam reciproc, pentru ca ne si cunoastem foarte bine. De la 8 ani ne cunoastem si jucam împreuna de la 14 ani. stim acele momente de când unul dintre noi nu se simte un pic bine”, a declarat Horia Tecau.

„Florin e un jucator foarte temperamental, îi place sa joace spectaculos, sa execute lovituri spectaculoase. De multe ori, daca îl ajuti si îi dai niste repere, unde sa loveasca si ce sa faca, e foarte bun la asta, e un foarte bun executant. În momentele de tensiune are nevoie de niste indicatii specifice, care de multe ori sunt luate instinctual. Eu sunt mai tacut pe teren, mai calculat, sa spun asa. Ma gândesc mult si analizez mult jocul. Când e un moment în care energia noastra e un pic jos, el vine si ne ridica, prin firea lui. Când gresim mult, cum a fost la începutul meciului Rio, ne calmam putin si luam meciul de la început”, a adaugat sportivul constantean.

„În circuitul ATP am jucat împreuna doar la începutul carierei mele de dublu. El juca înca la simplu, apoi el a avut o perioada în care a iesit din lumea tenisului, pentru un an si jumatate. Eu am continuat la dublu, am avut parteneri stabili, mi-au placut relatiile de lunga durata si am avut rabdare. Am vazut ca în jurul meu echipele care au dominat proba de dublu în ultimii ani – „The Woodies”, fratii Bryan, Simunic – Nestor – sunt echipe care au stat împreuna cel putin 3 ani. stiam cât de importanta e continuitatea pentru performanta”, a mai precizat Tecau.

Adauga un comentariu