Sport

Horia Tecau si Florin Mergea simt ca pot da lovitura la Rio: „Vrem medalie la Olimpiada”

Publicat: 18 iul. 2016
1

Horia Tecau si Florin Mergea vor sa se întoarca de la Rio cu aurul olimpic. România nu a câstigat nicio medalie la tenis în istoria Jocurilor Olimpice. „Speram la o medalie înca de anul trecut, daca putem spune asa, când baietii au hotarât sa participe. Au ajuns la o maturitate, au ajuns la o valoare care sigur ne da sperante pentru o medalie„, a spus George Cosac. „Ne simtim bine împreuna. Trebuie sa mai si aplicam în meciuri ceea ce facem la antrenamente”, a admis si Tecau.

Victoria din Cupa Davis în fata campionilor de la Roland Garros, spaniolii Marc si Feliciano Lopez, le da încredere jucatorilor români.
„Ma bucur ca am legat o relatie si mai strânsa cu Horia, prin acest rezultat si prin aceasta victorie. Este un meci foarte important pentru noi, pentru viitor”, a comentat Mergea. „Am jucat în mare parte bine, constant, au fost câteva momente unde am facut câteva greseli pe care trebuie sa le eliminam din jocul nostru, ca sa ne dam cea mai buna sansa la Rio, sa ne întoarcem cu medalie acasa”, a spus Tecau. Horia Tecau si Florin Mergea au câstigat, anul acesta, trofeul la Bucuresti.

Horia Tecau a declarat sâmbata, comentând anuntul Simonei Halep ca nu va evolua la Jocurile Olimpice din cauza virusului Zika transmis de tântari în Brazilia, ca este decizia ei si a precizat ca el nu s-a gândit nicio secunda sa renunte la participarea la JO 2016.

„Am aflat de decizia Simonei. E decizia ei, ea stie cel mai bine ce-si doreste sa faca. Daca nu va participa la Rio, sansele de a intra în proba de mixt scad, pentru ca ele depind de clasamentul pe care îl ai. Sa vedem daca intram cu urmatoarea jucatoare, pentru ca lista la mixt este foarte puternica. Nu pot sa comentez mai mult, e decizia Simonei. Ea cu echipa ei stiu cel mai bine ce e de facut.
Eu nu sunt îngrijorat, asta înseamna ca sunt inconstient? Nu, nu sunt. Stiu ca acest virus a aparut în mai multe locuri, nu numai în Brazilia. Am fost informati de toate masurile care se vor lua acolo. Daca exista un minim de risc, noi vom face totul sa fie în regula. Nu m-am gândit nicio secunda sa renunt la Rio pentru asta. Ma gândesc sa îmi iau toate masurile care se pot lua, dar nu m-am gândit deloc sa nu particip la Rio”, a spus Tecau în conferinta de presa de la finalul partidei de dublu a întâlnirii de Cupa Davis România – Spania.

Partenerul sau de dublu, Florin Mergea, a afirmat de asemenea ca nu pune în discutie participarea la JO din cauza virusului Zika. „Sa nu uitam ca acest virus a aparut în 1947. Important e sa ne luam toate masurile de protectie. Temperatura va fi scazuta în Brazilia, deci nu e sezonul tântarului atunci. Normal ca exista acest risc, dar avem un obiectiv pe care ni l-am impus acum ceva vreme si ne dorim sa jucam la Olimpiada si o vom face”, a precizat Mergea.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, numarul cinci mondial, a anuntat, vineri, într-o postare pe Facebook, ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika.
Halep s-a referit prima oara la o posibila neparticipare a sa la JO 2016 în timpul turneului de la Wimbledon, când si-a manifestat temerile legate de virusul Zika.

Oficialii americani din domeniul sanatatii au concluzionat ca infectiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fatului, care se caracterizeaza printr-un cap mic al copilului si duce la serioase probleme de dezvoltare, precizeaza Reuters.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a indicat ca exista un consens stiintific asupra faptului ca Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporara la adulti.

Halep a participat la JO 2012, la Londra, dar a fost învinsa în primul tur la simplu cu 6-4, 6-2 de kazaha Yaroslava Shvedova. Sapte români erau calificati pentru turneul de tenis de la Rio, Simona Halep – simplu, Irina Begu, Monica Niculescu – simplu si dublu, Horia Tecau si Florin Mergea – dublu, Andreea Mitu si Raluca Olaru – dublu. Prin retragerea Simonei Halep, una dintre pretendente la medalii la JO 2016 (simplu si chiar dublu mixt, alaturi de Horia Tecau), delegatia României pentru Rio numara 103 sportivi calificati.
Adauga un comentariu