Magazin

Hormonul foamei: cum se produce si cum il putem inhiba

Publicat: 06 aug. 2017
1

Pierderea în greutate poate fi dificila, dar mentinerea acesteia, aplicand o dieta este o etapa si mai grea.

Cercetarile arata ca un procent mare de diete nu sunt viabile. Persoanele care le tin, dimpotriva, pot lua în greutate imediat ce revin la regimul alimentar obisnuit. Luarea în greutate se datoreaza partial apetitului si hormonilor care regleaza greutatea si care încearca sa mentina si chiar sa adauge grasimi.

Ghrelin, „hormonul foamei”, joaca un rol-cheie, deoarece trimite semnale catre creier sa manance. Nivelurile sale cresc în timpul unei diete si intensifica senzatia de foame, ceea ce face mai complicat procesul de pierdere în greutate.

Iata tot ce trebuie sa stiti despre acest hormon si cum sa-l controlati.

Ce este Ghrelin?

Ghrelinul este adesea numit hormonul foamei, si uneori numit lenomorelin, care calatoreste prin sangele tau spre creier, unde trimite semnale ca îti este foame. Functia principala a lui Ghrelin este cresterea apetitului. Va face sa consumati mai multa hrana, mai multe calorii si sa depozitati grasime.

8 motive surprinzatoare pentru care iti este foame

În plus, afecteaza ciclul de somn/trezire, comportamentul cautarii recompenselor, senzatia de gust si metabolismul carbohidratilor.

Hormonul este produs în stomac si secretat atunci cand acesta este gol. Intra în sange si afecteaza o parte din creier cunoscut sub numele de hipotalamus, care guverneaza hormonii si apetitul.

Cu cat este mai mare nivelul acestui hormon, cu atat mai mare este foamea. Cu cat nivelul este mai mic, cu atat te simti mai plin si cu atat este mai usor sa consumi mai putine calorii.

Deci, daca doriti sa pierdeti în greutate, scaderea nivelului de ghrelin poate fi benefica. Ghrelin poate suna ca un hormon groaznic, care distruge dieta. Cu toate acestea, în trecut a jucat un rol important în supravietuire, ajutand oamenii sa mentina un nivel sanatos al grasimii corpului.

Daca doriti sa luati cateva kilograme în plus, nivelurile mai ridicate de ghrelina va pot ajuta sa consumati zilnic mai multe alimente si calorii.

Ce cauzeaza aparitia lui Ghrelin?

Citeste continuarea pe sanatate.bzi.ro

Adauga un comentariu