Actualitate

HORROR! Limba romana ar putea fi scoasa de la Bacalaureat! Propunerea unui UDMR-ist

Publicat: 14 mai 2019
1

Limba romana ar urma sa fie scoasa de la evaluarea nationala de la finele clasei a VIII-a si de la examenul de bacalaureat pentru elevii care provin din randul minoritatilor nationale, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament de catre un parlamentar din grupul UDMR, Kulcsar-Terza Jozsef. Deputatul sustine ca examenele la limba romana ar fi discriminatorii fata de minoritati.

Sondaj CURS: Intentia la vot la alegerile europarlamentare, in functie de regiunile istorice

Proiectul a fost depus astazi in dezbatere publica pe site-ul Camerei Deputatilor si consta intr-o modificare a Legii educatiei nationale. Pentru toate evaluarile periodice ale elevilor de gimnaziu si de liceu de la finele claselor a VI-a, a VIII-a si a XII-a este inlocuita examinarea la limba romana, fie scrisa, fie orala, cu examenul de limba materna. 

Prevederea elimina practic obligativitatea examenelor de limba romana pentru elevii care provin din minoritatile nationale. Initiatorul crede ca se impune egalizarea numarului de probe pe care un elev le sustine, iar acest lucru ar trebui sa se faca prin eliminarea limbei romane pentru minoritatile nationale, care oricum trebuie sa sustina in plus probele de limba materna.

Comentarii
  • In Romania limba oficiala este limba romana, daca vor sa dea examene in alte limbi sunt liberi sa mearga in tari in care se vorbeste limba minoritatii respective.

  • De 30 de ani UDMR santajeaza si ataca fatis ROMANIA, iar lichelele si tradatorii din clasa politica romaneasca le-au satisfacut cerintele…

Adauga un comentariu