National

Hotărâre CNSU. Carantină pentru persoanele care sosesc în România din șase regiuni ale Spaniei. Lista actualizată

Publicat: 17 aug. 2020
test COVID
A fost instituită carantina zonală a comunităţii în comuna Iveşti

Hotărâre CNSU. Carantină pentru persoanele care sosesc în România din șase regiuni ale Spaniei

Luni a fost adoptată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență Hotărârea numărul 42. Prin intermediul acesteia a fost actualizată și lista statelor, care prezintă risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din statele menționate.

Totodată, pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, a fost instituită măsura carantinei. Cu toate acestea, nu au fost suspendate zborurile spre și dinspre România.

Hotărâre CNSU. Carantină pentru persoanele care sosesc în România din șase regiuni ale Spaniei

„Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează:

a) Regiunea Aragon;
b) Regiunea Cataluna;
c) Regiunea Comunidad de Madrid;
d) Insulele Baleare;
e) Țara Bascilor;
f) Regiunea Navarra”.

CNSU a decis. A fost extinsă lista județelor unde localurile și sălile de jocuri de noroc se vor închide la ora 24

CNSU a decis. Hotărârea numărul 42 a fost adoptată astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Prin acest document a fost extinsă lista de județe în care sunt aplicate restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber, cum ar fi terase, cluburi, baruri, etc, dar și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc. Aceste restricții sunt valabile până ka 31 august 2020.

„Având în vedere situația complexă generată de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, precum și situația furnizată astăzi, 17.08.2020, de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, potrivit căreia rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 115,7– superioară valorii înregistrată pe teritoriul României (89,0), ținând cont de necesitatea monitorizării permanente a evoluției cazurilor noi de îmbolnăvire în țările / zonele de risc epidemiologic ridicat, pe baza criteriului aprobat prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 39 din 10.08.2020,

luând în considerare implicațiile majore generate de intrarea pe teritoriul național a unui număr mare de persoane din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 8^1 din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 5 alin. 2 lit. d), art. 5 alin. 3 lit. d), art. 9 alin. 1, art. 32 alin. 2, art. 37 și art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 Art. 1 alin. 1 din Hotărârea CNSU nr. 38 din 01.08.2020, modificată prin Hotărârea CNSU nr. 40 din 13.08.2020 se modifică după cum urmează:

«(1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Galați, Vaslui, Vrancea și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.»

Continuarea o puteți accesa aici!

 

Adauga un comentariu