Cazare

Hotel Cristal Stadion Sinaia

Publicat: 27 mart. 2012

Drumul Prahovei era cel mai scurt drum intre Bucuresti si Brasov in vremurile trecute. Desi era greu si periculor, zilnic era strabatut de carele negustoresti. Acum apar si primele hanuri: Slonul de Piatra la Busteni si Gura Rasnoavei la Predeal (prima jumatate a sec. 18).

Pe la 1890, mai apar carciumile sau hanurile manastiresti de la Sinaia: Hanul de la Gura Padurii, Hanul din Valea Iancului si ceva mai tarziu Hanul la Setu (Izvorul Rece de astazi).

La sfarsitul secolului XIX se cladeste Hanul din Zavoi care este locul de popas al negustorilor targovisteni si brasoveni.Putini stiu ca pe amplasamentul acestui han se afla acum Hotelul Cristal-Stadion.
Peisajul ce inconjoara aceasta zona tine parca sa ne aduca aminte de vremurile trecute, cand negustorii poposeau peste noapte in acest loc in drumul lor spre casa.

In anul 1901, fiind resedinta de vara a Casei Regale, Sinaia a fost conceputa de Eforie ca o statiune de lux pentru vacante, punand la dispozitia vilegiaturistilor 10 hoteluri, 55 vile mari, 50 vile mijlocii si 60 case taranesti, doua cazinouri, bai de hidroterapie, o gradina zoologica, trasuri pentru plimbari, 3 centre cu cai de calarie, manej si scoala de calarie, restaurante, berarii, cofetarii si, un parc de promenada si era supranumita „Perla Carpatilor”.loading...

Adauga un comentariu