Local

Hotel din Iasi, dat in judecata din cauza drepturilor de autor

Publicat: 22 aug. 2019
1

Un hotel din Iasi a fost chemat in judecata pe motiv de neplata a drepturilor de autor. Mai exact, reprezentantii Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti (Credidam) au chemat in fata instantei SC Gnoseo Company SRL Iasi.

Reclamantii le cer judecatorilor din cadrul Triunalului Iasi sa oblige firma amintita la plata unei sume totale de 25.680 de lei. "Aceste sume reprezinta remuneratia datorata artistilor interpreti pentru comunicare publica a fonogramelor si a prestatiilor artistice din domeniul audio-vizual in perioadele 1 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, 1 martie 2016 – 31 decembrie 2018, precum si penalitati de intarziere. De asemenea, solicitam obligarea paratei sa incheie autorizatii/licente neexclusive cu Credidam, pentru comunicarea publica a fonogramelor", au mentionat reclamantii in instanta.

Vezi si: Procesul iesenilor acuzati de incalcarea drepturilor de autor

Potrivit acestora, Credidam se ocupa de colectarea si repartizarea remuneratiilor cuvenite titularilor de drepturi conexe drepturilor de autor. Reclamantii au adaugat ca firma actionata in judecata are punct de lucru in cadrul Hotelului "Onest", precum si Restaurantul "Onest".

Totodata, cei de la Credidam sustin ca, in punctul de lucru, firma are televizoare, prin care ar fi transmise fonograme, pentru care trebuie achitate drepturi de autor.
De cealalta parte, reprezentantii societatii iesene au sustinut ca nu au si nici nu folosesc spatii in care sa se realizeze comunicare publica. In plus, acestia au sustinut ca au licente neexclusive cu o alta organizatie similara, respectiv UPFR. "Cerem respingerea actiunii ca fiind nelegala, inadmisibila si nefondata", au subliniat reprezentantii firmei amintite. Primul termen al cauzei a fost stabilit de instanta pentru data de 22 octombrie 2019.
 

Adauga un comentariu