Info Turism

Hotelurile Ensana din Sovata şi Brădet îşi reiau activitatea

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Hotelurile Ensana din Sovata şi Brădet îşi reiau activitatea
statiunea sovata

Hotelurile Ensana din Sovata şi Brădet îşi reiau activitatea pe 19 iunie după o pauză de aproape 100 de zile, impusă de declararea stării de urgenţă pe teritoriul României din cauza pandemiei Covid–19.

Veste bună pentru turiştii care şi-au programat o vacanţă în cunoscuta staţiune balneoclimaterică Sovata. Hotelurile Ensana îşi reiau activitatea la jumătatea acestei luni, pe 19 iunie, în condiţii de extremă siguranţă şi igienă. Reprezentanţii hotelurilor au anunţat noi protocoale, noi reguli de distanţare socială şi noi standarde de conduită atât pentru angajaţi, cât şi pentru turişti.

Hotelurile Ensana din Sovata şi Brădet îşi reiau activitatea

”În această lungă pauză, hotelurile grupului Ensana au implementat noi proceduri de igiena şi dezinfectare la cele mai înalte standarde. Pandemia, climatul internaţional şi schimbările impuse de COVID-19 ne-au schimbat şi ne-au forţat să căutăm noi soluţii, spune Arpad Godra, Director de Vânzări & Marketing la Sovata Ensana Health Spa Hotels. ”De altfel, cu 4 zile înainte de deschiderea tuturor hotelurile Ensana, angajaţii acestora vor face testarea PCR pentru COVID-19 pentru asigurarea deplinei siguranţe a tuturor”, spune Arpad Godra, Director de Marketing la Ensana Health Spa Hotels.

Hotelurile din România se aliniază celor din întregul grup Ensana prin impunerea unor standarde riguroase de siguranţă.

”Echipa noastră este instruită pentru aplicarea precisă a tuturor măsurilor interne privind prevenţia COVID-19. Angajaţii au primit mănuşi şi măşti de protecţie, viziere, halate de unică folosinţă (după caz), dezinfectant pentru mâini. Totodată, în cursul operaţiunilor de curăţenie şi dezinfectare folosim doar substanţe biocide avizate de către Ministerul Sănătăţii. Am limitat semnificativ contactul fizic între angajaţii Ensana Hotels şi oaspeţi”, adăugă reprezentantul Ensana.

De asemenea, hotelurile Ensana din România au creat noi reguli de conduită pentru turişti.

”Procedura de check-in va include şi verificarea temperaturii oasepetilor noştri de către un cadru medical angajat, fără ca rezultatul verificării să fie consemnat. Turiştii vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie în spaţiile închise. Toate intrările din hotel, spa, restaurant şi alte spaţii comune au fost dotate cu aparate de dezinfectat. Utilizare lifturilor va fi limitată la două persoane. Pentru asigurarea măsurilor de distanţare socială, programul de masă a fost prelungit şi am prelungit şi împărţit pe intervale orare.”, punctează Arpad Godra.

Sovata Health Spa Hotel, locul ideal pentru tratament, relaxare şi socializare

Ensana Sovata se afla în inima Transilvaniei, la doar 200 de metri de Lacul Ursu helio-termal, cu apă sărată. De zeci de ani, doritorii de sănătate vin în pelerinaj la faimosul Lac Ursu, pentru a face tratamente cu apele sale sărate sau cu nămol terapeutic la acest respectat hotel balnear, în vederea combaterii tulburărilor reumatice şi musculo-scheletice, bolilor de piele, problemelor respiratorii sau ginecologice. Oferă WiFi gratuit şi mic dejun tip bufet.

Zona de spa de la Ensana Sovata are piscină, saună, piscina cu apă sărată, baie de aburi, baie de aventură, camera de relaxare, sala de fitness şi halate de baie gratuite. În lunile iulie şi august se oferă un bilet gratuit la Lacul Ursu.

Un alt aspect foarte important este că hotelul oferă şi un cadru excelent pentru evenimente şi întruniri. Având o legătură directă cu hotelul, centrul de conferinţe modern cu servicii profesionale face din Sovata Health Spa Hotel unul dintre cele mai dorite locaţii din ţară.

Indiferent dacă este vorba de tratament, întreţinere sau scopuri profesionale, hotelurile Ensana din Sovata sunt întotdeauna alegerea potrivită.

Despre staţiunea Sovata

Sovata, staţiune cu sezon permanent, a fost metionata pentru prima dată ca loc tămăduitor într-un document din 1597, dar abia în 1850 devine staţiune balneară.

Staţiunea are o climă subalpină, cu veri răcoroase (temperatura medie în iulie este de 18,5 °C) şi ierni blânde (temperatura medie în ianuarie este de -3,5 °C). Temperatura medie anuală este de 7,6 °C, iar media anuală a precipitaţiilor este de 750 mm.

Renumele Sovatei se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniş (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roşu, Mierlei şi Şerpilor, cu ape clorurate (cu concentraţie mare – de la 40 la 250 g/litru) şi sodice, prezentând fenomenul de heliotermie.

Lacu Ursu, singurul lac helio-termal de pe continent, se încălzeşte până la 50 de grade Celsius din cauza absorbţiei energiei solare de către straturile sale superioare de apă dulce. Acesta este denumit şi Marea Moartă a Transilvaniei din cauza concentraţiei sale mare de săruri dizolvate.

Staţiunea Sovata este indicată pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficientă ovariană, cervicita cronică, metrosalpingita cronică, sterilitate) dar şi pentru afecţiuni degenerative, inflamatorii şi reumatismale (spondiloza cervicală, dorsala şi lombară, artroza, poliartroza, dureri articulare, tendinite, tendimiozita, poliartrita scapulohumerala), stări posttraumatismale (după operaţii vindecate la articulaţii, muşchi, oase, după luxaţii şi entorse), pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze uşoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburări endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic), boli cardiovasculare (ulceraţii, acrocianoza).

Adauga un comentariu