Local

Hotelurile si pensiunile din Iasi sunt arhipline

Publicat: 14 mai 2014
1

@ Evenimentele organizate in oras, la sfarsitul acestei saptamani, aduc mii de turisti la Iasi @ Cei care nu si-au facut din timp rezervare, risca sa doarma sub cerul liber

La sfarsitul acestei saptamani, va avea loc, la Iasi, o importanta ceremonie romano-catolica din Moldova. Este vorba despre slujba de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici care a fost programata pentru data de 17 mai, ora 11.00. Importanta evenimentului religios atrage mii de credinciosi din toata Europa. Pelerinii care nu si-au facut din timp rezervare risca sa doarma sub cerul liber, deoarece locurile de cazare din oras sunt ocupate aproape in totalitate. Toate spatiile hoteliere sunt arhipline in asteptarea pelerinilor sau a persoanelor care vor participa la targul mesterilor, programat in perioada 16-18 mai la Iasi.

„Suntem ocupati 100%, nu avem nicio camera libera pentru sfarsitul acestei saptamani. Programarile s-au facut inca de acum 3 saptamani. Majoritatea turistilor ce se vor caza la noi sunt romani, dar asteptam si grupuri de persoane din Austria, Germania sau Ungaria”, a spus Tomita Hanganu, administratorul Hotelului Continental din Iasi. Aceeasi situatie este si la Hotelul Traian, unde aproape toate camerele sunt ocupate. „Gradul de ocupare al unitatii noastre este de 85-90% in acest weekend. De asemenea, salile de conferinte sunt toate ocupate. Din numarul total de turisti care se vor caza la noi in aceasta perioada, 35-40% sunt persoane ce sosesc din afara tarii”, a spus Mihai Iacomi, seful serviciului de marketing al Hotelului Traian. Hotel Moldova mai are doar 10 camere disponibile. „O buna parte a clientilor nostri din prezent sunt veniti in Iasi pentru a participa la evenimente private, conferinte, congrese. In acest moment avem doar 10 camere disponibile”, a spus Valentina Boaru, administrator Hotel Moldova. Nici pensiunile din oras nu sunt mai libere, majoritatea au locurile rezervate cu predilectie agentilor economici care vin la targul de mesteri. De regula, acestia ocupa camerele pe o perioada mai lunga.

Adauga un comentariu