Eveniment-Social

Hotelurile si pensiunile, obligate sa furnizeze date despre turisti

Publicat: 20 ian. 2012

Hotelurile si pensiunile vor fi obligate sa se inscrie intr-un sistem de evidenta a turistilor prin care se va putea afla in orice moment cine si unde este cazat, in caz contrar urmând sa fie amendate cu o suma de pâna la 20.000 de lei, potrivit unui proiect de hotarâre de Guvern.

Astfel, operatorii economici proprietari sau administratori ai structurilor de primire turistice sunt obligati ca, in termen de 90 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a actului normativ, sa inscrie unitatea de cazare in Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), conform instructiunilor din manualul postat pe pagina de internet a MDRT.
Ministerul va pune la dispozitia firmelor din turism un sistem informatic care poate furniza date in timp real referitoare la numarul turistilor cazati atât in diferite zone turistice, cât si in fiecare structura turistica de cazare. Prin utilizarea aplicatiei informatice vor putea fi realizate raportari in orice moment privind gradul de utilizare a capacitatii de cazare, atât la nivel individual, al fiecarei structuri de primire turistice in parte, cât si la nivel regional sau national.

Prin corelarea informatiilor furnizate de SIET vor putea fi sanctionate de catre institutiile indrituite, tentativele sau faptele de neinregistrare a activitatii de cazare, ca activitate economica, de catre operatorii economici, se spune in nota de fundamentare. Operatorii hotelurilor si ai pensiunilor sunt obligati sa inregistreze turistii cazati in sistemul SIET imediat dupa verificarea de catre receptioner a datelor inscrise in actul de identitate cu cele completate in fisa de anuntare a sosirii si plecarii.
Hotelierii sau administratorii pensiunilor sunt obligati sa asigure, la sosirea turistilor, completarea formularului „Fisa de anuntare a sosirii si plecarii”, precum si inregistrarea datelor acestora in SIET.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu