Eveniment-Social

Hotelurile și pensiunile pentru animalele de companie din Iași sunt în pragul falimentului! Din cauza pandemiei de COVID-19 ieșenii nu au mai plecat în concediu și au stat acasă cu patrupedele

Publicat: 25 iun. 2020
Pe perioada pandemiei de COVID-19, hotelurile și pensiunile pentru animalele de companie nu au mai avut solicitări, pentru că ieșenii nu au mai plecat în concediu
Hotelurile și pensiunile pentru animalele de companie din Iași sunt în pragul falimentului pentru că ieșenii nu au mai plecat în concediu și nu au solicitat aceste servicii

Hotelurile și pensiunile pentru animalele de companie din Iași sunt în pragul falimentului din cauza pandemiei de COVID-19. Pe perioada stării de urgență, unele au fost închise, altele nu au avut nicio solicitare. Ieșenii nu și-au mai lăsat animalele de companie la hoteluri și pensiuni pentru că nu au mai putut pleca în concediu

Hotelurile și pensiunile care cazau animalele de companie ale ieșenilor cât timp erau plecați în concediu se află în pragul falimentului. Din cauza restricțiilor de călătorie enunțate la nivel național, pe perioada stării de urgență ieșenii nu au mai putut pleca în concediile programate. Astfel, aceștia și-au putut petrece timpul liber alături de patrupede odată cu venirea pandemiei de COVID-19. Patronii hotelurilor și pensiunilor pentru animalele de companie din Iași sunt că în anii precedenți, în luna iunie, adăposturile pentru animalele de companie erau ocupate la capacitate maximă.

Manager Spitalul veterinar Salvanim din Iași: „Situația este dezastruoasă, cererea a scăzut dramatic”

Spitalul veterinar Salvanim din Iași, unde este și pensiune pentru animale de companie, a fost închis pe perioada stării de urgență. De pe data de 1 iunie, de când s-a redeschis pensiunea pentru animale, a fost o singură solicitare. Managerul spitalului spune că situația este critică.

„Timp de două luni am avut pensiunea pentru animale închisă. Ne-am asigurat că atât noi, cât și clienții noștri vom fi în siguranță. Totodată, nici solicitări nu am primit. Ieșenii nu mai pleacă în vacanță din cauza pandemiei de COVID-19. Lumea nu are curajul să plece în vacanță și mai mult au stat acasă. Nu cred că o persoană care are animal de companie îl lasă la hotel și el stă acasă. Cererea a scăzut dramatic. Cine spune că a avut solicitări către pensiune sau hotel pentru animale pe perioada COVID-19, minte. Oamenii au stat acasă cu animalele de companie”, spune Rodica Zălinescu, manager la Spitalul veterinar Salvanim din Iași.

Ieșenii nu mai pleacă în vacanță din cauza pandemiei de COVID-19 și nu duc animalele la pensiune sau hotel

Speranța patronilor care dețin hoteluri și pensiuni pentru animale de companie este ca din luna august cererea să crească. Aceștia speră ca ieșenii să poată pleca în vacanțe pentru a-și lăsa patrupedele în grija lor. Din păcate, plecările către alte țări sunt încă restricționate, motiv pentru care business-ul are de suferit.

„Anul trecut, în luna iunie, lucram la capacitate maximă. Din 20 de locuri, 20 erau ocupate. Acum, dacă mă credeți, avem un singur cățeluș lăsat la noi. Sperăm ca din luna august să se mai relaxeze restricțiile pentru a permite ieșenilor să plece în vacanță. Deși nu am mărit prețurile și am redeschis pensiunea pentru animale de companie încă de la 1 iunie, nu avem solicitări. Business-ul acesta depinde, practic, de posibilitatea ieșenilor de a pleca în vacanță. Acum însă, nimeni nu are nicio certitudine și nu-și poate programa nimic. Am o singură doamnă care și-a făcut programare pentru luna iulie, la jumătate, să-și lase cățelul la noi pentru o perioadă mai lungă, dar nici ea nu știe sigur dacă va putea pleca”, mai spune Rodica Zălinescu, manager la Spitalul veterinar Salvanim din Iași.

Hotelurile și pensiunile pentru animalele de companie din Iași câștigau în medie 20.000 de lei pe lună

Hotelurile și pensiunile pentru animalele de companie din Iași s-au bucurat de succes mulți ani de zile. Prețurile ridicate și durata lungă de cazare a animalelor a făcut ca acest tip de business să înregistreze sume importante de bani. La un calcul simplu, pensiunea pentru animale de la Spitalul veterinar Salvanim din Iași câștiga anul trecut în medie, pe zi, 1.000 de lei din cazarea animalelor de companie. Prețurile diferă și, pentru a-și lăsa cățelul la pensiunea pentru animale, un ieșean plătea 50 de lei, iar pentru pisică, 30 de lei pe zi. Pe lună, suma ajungea la aproximativ 20.000 de lei. La Spitalul veterinar Salvanim din Iași, așa cum spune managerul, salvarea a fost că oferă și servicii medicale veterinare.

„Avem noroc că avem un chirurg veterinar foarte bun și că iubitorii de animale din toată regiunea Moldovei vin la noi pentru intervenții chirurgicale. Așa ne-am ținut în viață. De altfel, situația avea să fie gravă de tot. Avem noroc că oferim și servicii veterinare și că, astfel, am putut câștiga și pe perioada pandemiei de COVID-19, chiar dacă am primit doar urgențele”, încheie Rodica Zălinescu.

La Pensiunea StarPet Hotel din Iași sunt animale cazate de 3 luni pentru că stăpânii au fost blocați în afara țării

La Pensiunea StarPet Hotel din Iași sunt cinci locuri disponibile pentru căței și două pentru pisici. Managerul pensiunii pentru animale de companie spune că a avut clienți care și-au lăsat animalele de companie de la începutul pandemiei de COVID-19 și au plecat din țară. Din cauza restricțiilor, nu și-au mai putut lua animalele înapoi. Doi căței stau la pensiunea de animale de 3 luni. Stăpânii lor au fost blocați în Israel.

„Suntem ocupați sută la sută, dar nici nu avem multe locuri. Avem 2 căței lăsați de 2 studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași care au plecat din Iași cu ultimul avion spre Israel din cauza pandemiei de COVID-19. Animalele stau în pensiunea noastră din luna martie. Ținem legătura cu stăpânii, dar, din păcate, aceștia nu au o dată sigură în care se vor putea reîntoarce în Iași. Mai avem o pisică care stă la noi de 8 luni. Stăpâna ei a plecat pe un vas de croazieră, unde lucrează, și a lăsat-o aici. Din câte am înțeles, va reveni și ea, dar nu știm când. Îi trimitem frecvent poze cu pisica”, spune Andrei David, manager la Pensiunea StarPet Hotel din Iași.

Adauga un comentariu