Titlurile zilei

Hotelurile „Traian” și „Astoria” din Iași au fost închise! Scandal de proporții între afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu. Clienții au fost dați afară din camere – FOTO/VIDEO

Publicat: 25 ian. 2021
Hotelurile
Cristian Stanciu, consilier județean PSD, și afaceristul Vasile Pușcașu s-au certat până au ajuns ca hotelurile "Traian" și "Astoria" să fie închise

Conflictul dintre afaceriștii Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu a ajuns într-un punct critic. Din cauza neînțelegerilor, hotelurile „Traian” și „Astoria” au fost închise. Cristian Stanciu a oprit furnizarea apei potabile către Hotelul „Traian”, iar Vasile Pușcașu a tăiat țevile de evacuare de la centralele termice ale hotelului „Astoria”. Ambii afaceriști așteaptă ca instanța să stingă scandalul

Conflictul dintre afaceristul Vasile Pușcașu și consililerul județean PSD Cristian Stanciu a luat amploare. Vasile Pușcașu, patronul Hotelului „Traian” din Iași, l-a acuzat pe Cristian Stanciu, care este și proprietarul hotelului „Astoria”, că-i sabotează afacerea. De precizat este că cele două hoteluri din centrul Iașului sunt lipite, rețelele de utilități deservind cele două imobile. În cursul zilei de sâmbătă, 23.01.2021, pe fondul conflictului, Hotelul „Traian” a fost deconectat de la rețeaua de apă potabilă, branșament prezent în Hotelul „Astoria”.

„Au oprit apa la ora 18:15, în condițiile în care există o hotărâre judecătorească care nu permite sistarea apei potabile. Asta arată cum respectă consilierul județean deciziile instanței. Am închis. Am avut 32 de clienții pe care i-am cazat la Unirea și la Motel Bucium. Dar felul în care procedează acest omuleț… Nu se face așa ceva. L-am sunat, dar nu răspunde”, a precizat Vasile Pușcașu.

Într-adevăr, există o hotărâre a instanței prin care Cristian Stanciu este atenționat să nu intervină la branșamentul de apă.

„Admite apelul formulat de apelanta BSR Estate SRL împotriva sentinței civile nr.13840/04.02.2019 pronunțată de Judecătoria Iași, sentință pe care o schimbă în parte. Admite cererea de ordonanță președințială formulată de reclamanta BSR Este SRL (societatea lui Vasile Pușcașu- n.r.) în contradictoriu cu pârâta Fundația Ecologică Green Iași. Obligă pârâta Fundația Ecologică Green Iași (societatea lui Cristian Stanciu – n.r.) ca, până la soluționarea definitivă a cauzei ce formează obiectul dosarului, să nu oprească furnizarea apei potabile prin conducta ce alimentează Hotelul «Traian»”, se arată în hotărârea Tribunalului Iași.

Hotelul „Traian” a fost închis, la fel și Hotelul „Astoria”

Administratorul hotelului „Astoria”, hotel deținut de consilierul județean Cristian Stanciu, a prezentat altă versiune a scandalului. Adrian Danu a precizat că a fost nevoit să oprească furnizarea apei potabile, din cauza intervențiilor făcute de Vasile Pușcașu. Mai precis, acesta ar fi tăiat țevile de evacuare de la centralele care asigurau încălzirea Hotelului „Astoria”.

„Domnul Vasile Pușcașu nu a respectat hotărârea judecătorească prin care ni se permite accesul în parcare. Vineri, a băgat un aragaz în ușa de acces, după care a tăiat țevile de evacuare de la centralele hotelului «Astoria». Am chemat din nou Poliția. Acum, hotelul nu funcționează. Clienții au fost relocați, pentru că nu avem căldură. În aceste condiții, am sigilat hotelul, am oprit utilitățile. L-am informat pe domnul Vasile Pușcașu. Vom lăsa ca instanța să decidă. Cert este că noi nu am oprit alimentarea cu apă, ci am sigilat hotelul”, a declarat Adrian Danu, administratorul Hotelului „Astoria”.

Cristian Stanciu și Vasile Pușcașu se ceartă de când au cumpărat clădirile

Conflictul este unul mai vechi între afaceriști. Cei doi se ceartă în special de la căile de acces comune. Spre exemplu, Vasile Pușcașu susține că rețeaua de evacuare a centralelor termice care deservește hotelul „Astoria” trece pe proprietatea acestuia. Mai mult, susține că au fost efectuate lucrări fără avize de la Direcția pentru Cultură, în condițiile în care Hotelul „Traian” se află pe lista monumentelor istorice.

Pe de altă parte, Cristian Stanciu spune că Vasile Pușcașu a înfundat țevile de evacuare, moment în care acumularea de gaze ar fi putut pune pericol viața celor prezenți în imobile. Nu în ultimul rând, Vasile Pușcașu a povestit că un angajat s-a intoxicat din cauza improvizațiilor făcute la rețeaua de evacuare a noxelor, lucrări executate la comanda lui Cristian Stanciu. De pecizat că cele două hoteluri au fost achiziționate de la lichidatorul firmei falimentare Turism Moldova SA a afaceristului Dănuț Prisecariu, stabilit în Canada. Banii din tranzacții au intrat tot în conturile lui Prisecariu, în condițiile în care principalul creditor era o firmă controlată de mama afaceristului. Suma încasată este de 7,5 milioane de euro.

Comentarii
  • 3 borfași,trei jeguri penale care trebuiau demult sa fie după gratii. Dar cum justiția este coruptă până în măduva oaselor,și de fapt nu există .nu fac justiție decât în interes personal,asta este rezultatul. Dar nimic nu mai mira pe nimeni. Cu asemenea rezultate la alegeri,cu niște parlamentari de cea mai joasă speță,cu un primar și un președinte de Cj penali amândoi,care nu au ce căuta acolo,fiind doar pentru a-și pune oamenii lor sunt a.si face doar mânăriile personale…nu trebuie sa te mai mire nimic. Așa locuitori,așa reprezentanți …..

  • 3 HOTI CE AR TREBUI SA STEA IN PUSCARIE DE FFFFF.MULT TIMP DAR DOMI CARE TREBUIE SA FACA TREABA ASTA LE SPALA CHILOTI SII PUPA IN FUND DAR AU SALARII BABANE SI PENSII SPECIALE DESPRE SERVICII NU AI CE SA ZICI ALEA SUNT CU HANDICAP AU OAMENI DE CEA MAI JOASA SPETA,

  • Asa se intampla cand o atare avere a orasului ajunge pe mâna unor Becali. Prosti, needucati, cu banii la sacoșă care o omoara si pe mă-sa pt avere.
    Cel mai bun test: i-a intrebatii pe vreunul din ei, vinde careva hotelul ? Raspunsul vi-l dau de pe acum: nici daca le tai o mână, de ce, simplu, aceste hoteluri reprezinta cel mai inalt nivel la care s-au putut cățăra. Pe el nu-l duce mintea să facă ceva cu banii, el a produs banii din….(nu spunem) a ajuns sa cumpere un hotel in centrul unui oras mare si de-acum doar cu picioarele-nainte îl scoți. Voi stiți ce înseamna afacerist adevărat ? Vinde aici, cumpără acolo, investește dincolo, simte afacerea oriunde. Vedeți diferenta dintre Becali și Tiriac. qedm…

  • Se întâmplă lucruri ciudate, corupția este in floare la nivel local, se merge pe cine finanțează, nu pe lege si dreptate! Apavital fac in tot Iasul tot felul de ilegalități. Au salarii mari si fac tot felul de smecherii, hoții si nici o instituie nu i întreabă nimic. Este logic ca Stanciu si a făcut aranjamentele atât timp cât Apavital este o Regie in subordinea Consiliului Județean. La Apavital sunt numai hoți care au salarii de mii de lei si comit ilegalități pe banda rulanta. Traim intr o țară in care nu legea si dreptatea primează, ci șpăgile si relațiile, numai la noi este asa ceva posibil, toți se folosesc de funcțiile lor ca si cum ar fi pe moșia lor!!!! Rușine Stanciu! Rușine Apavital! Păcat ca trăim intr o tara de incompetenți!

Adauga un comentariu