Actualitate

Hotii care au furat doua seifuri din primarie sunt de negasit! Politistii vor sa vada daca mai sunt cazuri similare in alte judete – FOTO

Publicat: 18 ian. 2019
1

@ Se adanceste misterul in cazul jafului de la Primaria Tibana @ Hotii care au furat peste un miliard si jumatate sunt de negasit @ Politistii ieseni au audiat pana acum mai multe persoane si cauta cazuri similare pentru a vedea daca ar putea fi vorba despre aceiasi autori

Se adanceste misterul in cazul jafului de la Tibana. Ieri s-a implinit o saptamana de cand trei indivizi au furat din Primaria Tibana peste un miliard si jumatate de lei vechi.

Politistii ieseni au facut pana acum mai multe investigatii si au cautat indicii care ar putea duce la identificarea autorilor. Munca pe care au depus-o oamenii legii timp de o saptamana nu a avut pana acum niciun rezultat.

"Au fost facute mai multe investigatii, insa, pana in acest moment, nu au fost identificati autorii. Exista un cerc de suspecti", a precizat o sursa din cadrul anchetei.

Politistii ieseni incearca sa faca legaturi intre jafurile care s-au comis in tara in ultima perioada. "Cautam si in alte judete fapte similare. Vrem sa vedem daca exista vreo legatura intre acestea. Desi jaful de la primaria Tibana seamana izbitor cu jaful care s-a dat in urma cu aproape trei ani la primaria Popricani, oamenii legii exclud legatura dintre acestea. Hotii care au furat peste un miliard si jumatate de la Tibana au "operat" ca la carte. Nu au lasat urme si nici amprente, iar identificarea lor este extrem de grea. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu ii ajuta prea mult pe oamenii legii.    

Citeste si: EXCLUSIV! Seiful cu bani din Primaria Popricani a fost furat- FOTO, VIDEO          

Cum au actionat hotii

Hotii au fortat o fereastra de-a primariei si au intrat in cladire. Mai apoi, acestia au fortat o usa de acces catre casierie, iar de acolo au luat doua seifuri. Din cate se pare, intr-un seif se afla suma de 10.000 de lei, bani din taxe si impozite, iar in cel de-al doilea seif se aflau aproximativ 150.000 de lei, bani pentru salariile angajatilor. Jaful a fost bine pus la punct. Primarul comunei Tibana, Gheorghe Rotaru, a spus ca el banuieste ca hotii au mers la pont sigur.

Citeste si: Exclusiv! Autorii celui mai mare jaf din Iasi au fost prinsi – FOTO

"Vineri am adus banii pentru salarii in casierie, iar vineri noaptea au dat spargerea. Eu cred ca stiau asta…. Alarma noastra nu functioneaza, doar camerele de supraveghere. Au fost trei hoti, mascati, cu manusi si cu rucsac in spate. Un seif l-au lasat la cateva sute de metri, iar pe altul l-au luat cu ei…cred ca nu l-au putut sparge. Acum cautam solutii…Ne trebuie bani pentru salarii", a precizat Gheorghe Rotaru, primarul comunei.

Citeste si: Exclusiv! Autorul celui mai mare jaf din acest an a fost ridicat de politisti! A furat o suma uriasa dintr-un seif aflat intr-o sala de jocuri

Sunt totusi cateva lucruri care nu se leaga. Cumva, chiar in timpul jafului, fochistul primariei a fost in zona, dar nu a vazut nimic. Exista sanse mari ca hotii sa fie chiar din comuna Tibana, insa nimic nu este sigur. Politistii din Iasi nu au o misiune usoara. Este posibil sa treaca destul de mult timp pana cand vor identifica autorii.                                                                                                                                                                                         

Comentarii
Adauga un comentariu