Eveniment-Social

Hotii de la Finante raman in libertate

Publicat: 04 dec. 2011

Dupa opt luni de cercetari, anchetatorii nu au reusit sa identifice nici pana acum indivizii care au reusit sa sustraga din vistieria Finantelor Publice Locale (FPL) suma de 28.000 lei. Potrivit anchetatorilor, pana acum s-a conturat un cerc de suspecti, printre care s-ar parea ca se numara si angajati ai institutiei respective, insa nimic mai mult. Cercetarile continua si cu greu pot fi depistati autorii furtului odata cu trecerea timpului. „Cercetarile continua in cazul furtului de la Finantele Publice Locale. Nu putem oferi date atata timp cat ancheta este in plina desfasurare. Avem un cerc de suspecti si continuam sa facem cercetari. Mai mult nu pot spune”, a declarat comisarul Tiberiu Dogaru, sef adjunct al Politiei Municipiului Pascani.

Sediul Finantelor Publice Locale Pascani (FPL) a fost pradat de hoti in noaptea de 28 spre 29 aprilie. Politistii pascaneni au fost anuntati de angajatii Serviciului de Finante Publice ca au gasit lipsa o suma de 28.000 lei. Dupa sesizarea facuta de angajati, agentii au demarat o ancheta.

Invitatie la furt

Pana sa aiba loc furtul, sediul Finantelor Publice Locale nu avea sistem de alarma, camere de luat vederi sau alte dotari de securitate necesare unei asemenea institutii. La vremea respectiva, anchetatorii discutau despre trei variante de furt. Conform primeia, autorii au patruns in sediu prin escaladarea unei terase de bloc si spargerea unui geam. Au luat banii din seif si au fugit pe unde au intrat. In a doua varianta, un individ s-ar fi ascuns sub treptele care duc la ghiseurile finantistilor, a asteptat sa plece toti angajatii, mai ales ca nimeni nu facea control la parter, dupa care a luat banii si a deschis geamul pe unde a fugit. A treia varianta este una mai simpla, care, la fel, a fost luata in vedere de anchetatori. Este vorba de chiar angajati din institutie, care puteau sa fi sustras banii fara sa fie vazuti.

Ca la prosti: cheia de la seif, lasata langa… seif

Conform afirmatiilor politistilor, angajatii finantistilor erau obisnuiti sa depuna banii in seif, iar cheia sa o lase la indemana. Acest aspect ridica doua probleme: ori angajatii din institutia ce colecteaza banii pascanenilor nu sunt zdraveni la cap, astfel incat depun banii in seif, iar cheia o lasa langa el, ori aceasta a fost lasata special pentru ca sa se poata explica cum s-au sustras banii. Toate acestea sunt doar suspiciuni, ramanand ca politia sa stabileasca, in urma anchetei, ce s-a intamplat. Cert este ca doar doua angajate s-au ales cu dosar de cercetare penala pentru neglijenta in serviciu.

FPL, in proces de respectare a legii

De cand s-a spart sediul finantistilor, cei de la conducerea primariei au hotarat sa aloce imediat bani pentru dotarea cu sistem de alarma si camere de supraveghere. Chiar si asa, nu sunt deocamdata indeplinite toate conditiile cerute de lege. „Trebuie sa mai dotam sediul cu geamuri securizate, antiglont, usa de acces securizata, gratii etc. Sunt niste conditii, observatii, cerute de politia judeteana, la care trebuie sa ne conformam. Pana acum s-a dotat sediul cu alarma, camere de supraveghere si alte lucruri ce tin de sisteme de protectie, dar nu am finalizat integral. Probabil, va fi cuprins pe anul viitor o suma de bani de la bugetul local pentru Finantele Publice Locale”, a declarat administratorul public al Primariei Pascani, Dorin Nechifor.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit