Titlurile zilei

Hoții din Iași au terorizat zona Bucium! Vilele fără curent au fost prădate patru zile la rând. Au furat cablurile din pereți și instalațiile sanitare

Publicat: 28 apr. 2021
Instalație electrică smulsă și una dintre vilele prădate de hoți
Casele din Bucium, aflate în construcție, au fost prădate de hoți pe timp de noapte. Infractorii nu au furat orice

Proprietarii vilelor din Bucium au intrat în atenția hoților. Infractorii nu furau orice, preferau instalațiile electrice și sanitare. Culmea, cartierul nu este conectat la rețeaua electrică. Proprietarii au fost surprinși tocmai când instalau cablurile în imobile

Noi probleme pentru proprietarii din zona Bucium, din Iași, de pe strada Marta Trancu-Rainer, în spatele cartierului I.C. Brătianu, acolo unde afaceristul Ovidiu Petrache a vândut mai multe parcele. Noi proprietari au început să construiască case, dar nu au reușit să conecteze zona la rețeaua electrică. Recent, noii proprietari s-au trezit implicați în altă situație. La finalul săptămânii trecute, hoții au luat casele la rând, țintiți să fure numai cablurile din instalațiile electrice. Cel mai probabil pentru a valorifica cuprul din cabluri. Unul dintre proprietarii păgubiți a glumit considerând că infractorii sunt specializați în instalații sanitare și electrice.

„La mine au venit luni seara (26.04.2021- n.r.). Au intrat prin spate, nu prin față. Prin față au ieșit. Au furat toate cablurile din rețea. Aproape că am finalizat-o și au furat cablu în valoare de cel puțin 5.000 lei, nu am mai pus și manopera. Zici că erau specialiști în rețele electrice. Nu au furat altceva. Puteau să fure și un generator. Cred că erau cabluri cu o lungime de 1,5 kilometri. Cei care au acționat știau că este o cameră de luat vederi de la vecini. Nu au fost identificați pe camere. Nu știm câți au fost, presupunem că au fost doi. A fost Poliția, acum așteptăm să-i găsească”, a precizat unul dintre proprietarii din Bucium.

Altă casă a fost spartă cu ranga din dotarea proprietarului

În cazul altui proprietar, hoții au urmărit să fure distribuitoarele de căldură.

„La alți doi vecini s-au furat distribuitoarele de căldură. Este un vecin căruia i-a spart ușa cu propria rangă, au găsit-o acolo. Au intrat și i-au furat din instalația sanitară. Există niște suspecți. Săptămâna trecută au venit niște indivizi care spuneau că sunt interesați să cumpere echipamente electronice, televizoare. Cred că ei au verificat zona atunci. Au urmărit casele care sunt în construcție”, mai spun vecinii din cartier.

În acest caz, polițiștii ieșeni fac cercetări pentru identificarea autorilor.

„La data de 26 aprilie, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați despre trei furturi din imobile în construcție, care ar fi fost comise în perioada 22 – 26 aprilie. Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul savârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor și luarea măsurilor legale ce se impun”, a precizat agent principal Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Vilele din Bucium sunt în beznă de mai bine de 1 an, din cauza E.ON

Episodul furtului ar putea reprezenta ultima problemă a locuitorilor din zonă. De mai bine de 1 an se chinuie să obțină avizele de la compania Delgaz Grid, fosta E.ON. Soluția companiei sugera că noile imobile ar trebui conectate la rețeaua de pe o proprietate privată, variantă neacceptată de proprietar. Acum, inițiatorii proiectelor așteaptă un răspuns de la E.ON. Problema utilităților a pornit de la afaceristul bucureștean Ovidiu Petrache. Când a vândut parcelele, a promis că se va ocupa și de racordarea la rețeaua electrică. A cerut chiar și 2.500 de euro de familie. Când au văzut că lucrurile nu se mișcau, s-au unit și au depus un proiect comun la E.ON. Revenind la afacerist, Poliția Locală Iași l-a amendat cu 5.000 lei pentru că a construit ilegal în zona Bucium.

Ovidiu Petrache a fost chemat în instanță de clienții care au cumpărat terenuri în Bucium

Afaceristul Ovidiu Petrache a fost acționat în instanță de doi clienți, care au cumpărat terenuri în Bucium. Unul dintr ei, Gheorghiță Filipciuc, i-a cerut lui Ovidiu Petrache să returneze suma de 32.550 euro, contravaloarea unui teren din Bucium, însă afaceristul nu a dat curs cererii. Tranzacția s-a derulat în 2017, dar nu există un acord final. După o perioadă de 3 ani ar fi intervenit și prescrierea. Astfel, cumpărătorul ar fi pierdut și banii, și terenul, pentru că nu s-a bătut palma la notar. Ovidiu Petrache și-a dat seama că afacerea putea să fie mult mai bună.

În 2017 a vândut cu 30 euro/mp, dar în doi ani prețul s-a dublat. La un moment dat a cerut cumpărătorilor să achite o sumă suplimentară față de înțelegerea inițială. Afaceristul are un portofoliu extins. Prin societatea Rulouri de Gazon SRL a furnizat gazon Primăriei Iași, mai precis societății Servicii Publice Iași SA. A vândut echipamente și utilaje pentru întreținerea gazonului de pe stadionul „Emil Alexandrescu”, dar și rulouri de gazon. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 15,6 milioane lei, profit de 3,3 milioane lei, datorii de 1,5 milioane lei, cu un număr de 43 de angajați. În zona Bucium sunt anunțate o multitudine de proiecte imobiliare.
Adauga un comentariu