National

Hotii romani, plini de resurse. Jefuiesc turistii straini prin metoda „Maradona”

Publicat: 13 oct. 2013
1
Turistii straini de pe navele de croaziera, care fac escale in Portul Constanta, timp in care viziteaza orasul, au devenit tinta hotilor, acestia jefuindu-i in general de bani dupa ce pretind ca sunt politisti.
Mai multe cazuri de acest gen au fost reclamate de turisti la politie in ultimele luni, intr-o astfel de situatie fiind un turist german caruia, la sfarsitul acestei saptamani, i-a fost furat portofelul in timp ce se plimba impreuna cu alti cetateni straini in portul turistic Tomis.
Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta au informat, sambata, ca falsul politist, un constantean in varsta de 50 de ani, a fost prins si prezentat instantei de judecata, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Incindentul survine dupa ce, la sfarsitul lunii trecute, un turist francez de 76 de ani ce se plimba in zona peninsulara a Constantei a fost acostat de o persoana necunoscuta care, prin uzurparea calitatii de politist, i-a sustras din borseta suma de 1.000 de euro. Si in acest caz, hotul, un constantean de 41 de ani, a fost prins si incarcerat.
Anchetatorii au declarat ca turistii straini, in special cei in varsta, sunt inselati si pradati prin metoda denumita „Maradona”. Escrocii profita de faptul ca cetatenii straini nu stiu limba romana, le arata o asa zisa legitimatie de politist, dupa care le solicita acestora actele la control, timp in care ii deposedeaza de bani si diverse bunuri, potrivit rtv.net.
Adauga un comentariu