International

Hotii si persoanele fara adapost, mai tari decat PIROTEHNISTII! Au dezamorsat un dispozitiv EXPLOZIV fara sa vrea

Publicat: 20 sept. 2016
1
Hoti si persoane fara adapost au contribuit fara sa vrea la dezamorsarea unor dispozitive explozive prevazute pentru a fi detonate in Manhattan si in New Jersey in acest weekend, potrivit informatiilor care au aparut luni dupa arestarea principalului suspect, conform AFP.

Citeste si: Misterul „exploziei” din centrul comercial din Focsani a fost elucidat. Zgomotul a venit de la prabusirea tavanului – UPDATE, FOTO

Dispozitivul neexplodat – o oala sub presiune racordata prin fire electrice la un telefon mobil – a fost gasit pe strada 27 sambata seara tarziu, la cateva case de locul exploziei care a facut 29 de raniti in cartierul foarte animat Chelsea. „Avem imagini video a doua persoane care au luat rucsacul, au scos dispozitivul din el si apoi au plecat cu rucsacul”, a indicat luni seful detectivilor politiei newyorkeze, Robert Boyce. Vazand imaginile de pe camerele de supraveghere, „s-ar fi zis ca este vorba de doi gentlemen care se plimba de 7th Avenue”, a indicat el. „Odata gasit rucsacul, ei au avut un aer surprins, l-au luat si au plecat cu el”, adauga acesta. Politia, in cautarea tuturor detaliilor posibile asupra acestor atacuri, ii cauta acum pe cei doi barbati. „Este dificil de spus in acest stadiu” daca hotii au tras intamplator de unul dintre fire, ceea ce ar putea sa fi dezamorsat dispozitivul, a adaugat Boyce.

Citeste si: Germania: Mii de persoane, evacuate dupa descoperirea unei bombe

Un purtator de cuvant al politiei a indicat totusi pentru AFP ca ei nu dezamorsasera dispozitivul, acesta fiind facut inofensiv de catre politie si trimis apoi pentru analiza la FBI. La Elizabeth, oras din New Jersey de unde este originar suspectul, doua persoane fara adapost au gasit rucsacul in care se aflau cinci bombe artizanale. Primarul localitatii, Chris Bollwage, a indicat ca ei recuperasera rucsacul dintr-o pubela, sperand sa gaseasca acolo ceva de valoare, dandu-si apoi seama ca ceva nu este in regula. Cand au vazut firele electrice si tuburile, ei au lasat rucsacul si s-au dus direct la politie, a indicat primarul presei americane. Fortele de ordine au putut apoi sa dezarmorseze dispozitivele, cu exceptia unuia dintre ele, care a explodat fara sa provoace daune, potrivit FBI. Barbatul arestat luni a fost identificat ca fiind Ahmad Khan Rahami, 28 de ani, de origine afgana. El este suspectat ca ar avea legatura cu bombele amplasate in Manhattan si cu bomba care a explodat sambata in Seaside Park, un oras de coasta din New Jersey, fara sa faca victime.
Adauga un comentariu