Actualitate

Hotii striga hotii! Bancile olandeze au furat, intr-o scurta perioada de timp cat nu a furat Romania in zeci de ani

Publicat: 13 sept. 2018
1

Intamplari extrem de grave se petrec cu bancile din Olanda. Doar doua banci care au actionariat principal olandez sunt acuzate ca sustin cartelurile mexicane, respectiv terorismul international! Nu este nicio exagerare, acuzatii sunt verificate prin anchete oficiale care au loc in diverse state ale lumii, state in care bancile au filiale.

Olanda, Rabobank si cartelurile: Infractiune de sute de milioane de euro
Rabobank
a fost de acord sa plateasca 369 milioane de dolari, aproximativ 300 de milioane de euro, pentru a solutiona afirmatiile potrivit carora sucursala sa din California, Rabobank, a mintit autoritatile de reglementare investigand acuzatiile de spalare a banilor mexicani de droguri. Potrivit acordului, ARN nu neaga ca a obtinut cel putin 369 milioane dolari in bani obtinut ilegal din traficul de droguri si alte activitati intre 2009 si 2012, a raportat agentia Fox News. ARN a recunoscut, de asemenea, minciuna autoritatilor de reglementare atunci cand au inceput sa puna intrebari despre aceste tranzactii in 2013, acuzand o  "conspiratie pentru a insela Statele Unite", potrivit agentiei de stiri. Acordul de decontare prevede ca Rabobank va coopera cu investigatia si ca guvernul federal american nu va cere alte acuzatii penale impotriva bancii. Companiile Rabobank din Celexico si Tecate, doua orase de-a lungul granitei dintre Mexic si California, au avut o crestere de  20% a conturilor, dupa ce Mexicul a implementat limite de numerar in bancile din tara in 2010, potrivit Fox News. Aceasta represiune a dus la depozitele mai indoielnice la sucursalele Rabobank din orasele de frontiera.  Oficialii bancii au stiut ca banii ar putea fi legati de crima organizata si traficul de droguri. In 2012, avertizorul informat a informat doi dintre cei trei directori  mentionati in acordul de decontare privind activitatea suspecta. Ea si-a exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu grupul de conducere executiv al bancii si autoritatile de reglementare. A fost predata in iulie 2013.

Coruptie la ING Bank! 775 de milioane de euro pentru inchiderea unui dosar de spalare de bani si finantare a terorismului

"Cartelul probabil credea ca acestea sunt orase 'invizibile' si nimeni nu va observa", a declarat Dave Shaw, seful Investigatiei SUA pentru Securitatea Nationala pentru Imigratie si Sanitare din San Diego, agentia de stiri. "Cand faceti 400 de milioane de dolari, cineva va observa. Banca ar fi trebuit sa stie si tocmai a ales sa nu raporteze nicio activitate suspecta". Anul trecut, avocatul Goran Sluiter, actionand in numele lui Fernando Hernandez, si mexicanul care locuieste in Tarile de Jos, a inaintat acuzatii impotriva Rabobank, acuzand banca de complicitate in crimele comise de cartelurile de droguri mexicane. Sluiter nu doreste ca Rabobank sa fie urmarit doar pentru spalarea banilor, ci si pentru populatia mexicana.

SCANDALOS! Banii iesenilor, pompati in firmele private controlate de sefii Veolia. Perchezitiile facute de DNA au scos totul la suprafata

Acuzatii catre ING Bank: Spalare de bani si incurajarea terorismului! Raspuns: Ne cerem scuze

Este de domeniul irealului cum justitia din Olanda alege sa actioneze.  ING a acceptat plata unei amenzi de 775 de milioane de euro pentru inchiderea unei investigatii in Olanda, intr-un caz de spalare de bani, potrivit nltimes.nl. Procuratura olandeza a acuzat ING de incalcarea legii referitoare la prevenirea spalarii banilor si finantarii terorismului, prin faptul ca nu a impiedicat utilizarea conturilor clientilor pentru spalarea de bani, in perioada 2010-2016. ING nu si-a respectat obligatiile, pentru ca uneori nu a identificat beneficiarii finali ai conturilor si nu a observat tranzactiile neobisnuite care au avut loc prin intermediul acestor conturi. ”Rezultatul a fost ca clientii au putut ca ani de zile sa utilizeze conturile bancii ING pentru activitati ilegale, fara sa fie deranjati. ING ar fi trebuit sa vada ca banii care au trecut prin conturile respective proveneau din activitati ilegale”, au aratat procurorii. ING a anuntat ca regreta profund aceste nereguli si ca board-ul executiv, condus de directorul general Ralph Hamers, a acceptat sa nu primeasca bonusuri pentru 2018.

Doua banci din Olanda au furat in doar cativa ani cat nu au furat Guvernele Romaniei in 10
Doar doua banci din Olanda au reusit ''performanta'' de a fura intr-o perioada scurta de timp cat nu au reusit guvernele Romaniei in 10 ani.

Momentul in care nu vezi  barna din ''ochiul'' tau, dar sesizezi gunoiul din ochiul altuia
Premierul Mark Rutte a declarat ieri, intr-o vizita oficiala in Romania faptul ca statul de drept este amenintat.
''Eforturile facute pentru reforma par sa incetineasca. E adevarat ca am urmarit si noi evenimentele recente din Romania. Avem si noi o serie de ingrijorari cu privire la statul de drept.'' a fost declaratia premierului.  Ii reamintim premierului Olandei faptul ca bancile din propria tara au un nivel al coruptiei de neimaginat si marturie in acest sens stau scandalurile in care sunt implicate bancile, corporatiile olandeze.

Basescu, Bichir si gazele de la Marea Neagra

Adevaratele mize
Dupa cum s-a mai scris in Cotidianul BZI, adevarata miza pentru care se da o asemenea lupta o constituie interesele straine in Romanie. Concret, gazele din Marea Neagra reprezinta pentru corporatiile straine un ''El Dorado'' al Europei de Est.  Intr-o alta ordine de idei, adevaratul motiv pentru care Olanda nu vrea Romania in spatiul Schengen nu il constituie coruptia. Oricate puscarii am avea, oricati corupti am baga in ele,  Romania putand deveni mai catolica decat Vaticanul, atat timp cat Rotterdamul se afla in Olanda si Constanta in Romania, noi nu vom intra in Schengen! Trebuie sa fii olandez idealist sa iti omori propria economie portuara, acceptand sa aduci in spatiul economic comunitar un port care va surclasa toata economia olandeza. Deci, aderarea Romaniei la Schengen are doar legatura directa cu portul Rotterdam.

Comentarii
Adauga un comentariu