Local

Hotul care a atacat purtand un dres de femeie pe cap nu a fost prins! Detalii noi din ancheta

Publicat: 19 dec. 2013
1

@ Politistii spun ca au un cerc de suspecti si ca e o chestiune de timp pana cand autorul va fi identificat @ Patronul casei de amanet a fost, ieri, vizitat de politisti @ Acesta a inceput deja sa faca inventarul, pentru a vedea cat aur lipseste @ Angajata care a fost de serviciu in ziua atacului a descris bijuteriile in amanunt

Individul care a intrat miercuri, in jurul pranzului, intr-o casa de amanet, purtand pe cap un dres de dama si a furat suma de 2100 de lei si un pumn de bijuterii, nu a fost inca prins de politisti. Oamenii legii spun ca au un cerc de suspecti si ca se bazeaza si pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere in vederea realizarii unui portret- robot, pentru ca dresul pe care barbatul il purta era transparent. Cei doi angajati, pe care i-a ingrozit dupa ce a tras un foc de arma in aer, nu au mers ieri la serviciu, pentru ca se afla inca in stare de soc. Atat femeia, angajata pe functia de casiera, cat si bijutierul au fost audiati ore intregi.

„Femeia a fost de folos in descrierea bijuteriilor. Stia obiectele si a putut sa le descrie foarte bine. Majoritatea erau medalioane de aur, inele si cercei. Nu a fost stabilita inca cantitatea de aur, pentru ca urmeaza ca cei de la casa de amanet sa faca inventarul. O parte dintre bijuterii nu erau, insa, inregistrate, pentru ca fusesera preluate cu doar cateva minute inainte de jaf”, au precizat surse din cadrul anchetei. In timpul atacului armat, nicio persoana nu a fost ranita, insa cei doi angajati s-au speriat foarte tare. „Sunt liberi astazi. Nu dorim sa dam detalii, avem destule pe cap”, a spus, ieri, patronul casei de amanet Cip Zet. Politistii au mers ieri, din nou, la sediul societatii. „A fost întocmit un cerc de suspecti, iar cercetarile continua în vederea identificarii autorului si aducerii acestuia la audieri”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Barbatul avea un pistol airsoft

Barbatul, descris de martori ca fiind un tip inalt, la aproximativ 1,80 m, a intrat miercuri, in jurul orei 14.30, in incinta casei de amanet de pe strada Armeana, a tras un foc de arma in aer, cu un pistol de airsoft si, sub amenintarea cu moartea, le-a cerut angajatilor toti banii. Bijutierul nu s-a pierdut cu firea si a apasat butonul de panica in timp ce ii inmana banii si bijuteriile, insa hotul a reusit sa fuga printre blocuri pana la sosirea echipajului de paza. Agentii de la IGS au sesizat politia, iar cei doi angajati au fost dusi imediat la audieri. Jaful a fost surprins de camerele de luat vederi ale casei de amanet.

Adauga un comentariu