Hardware

HP a anuntat Spectre 8, un desktop cu ecran urias

Publicat: 12 sept. 2012

HP a anuntat o noua linie de desktop-uri all-in-one cu Windows 8, cu ecran de 23,6 inch, numita Spectre One.

Destkop-ul lansat de HP nu este dotat cu touchscreen, chiar daca functioneaza cu sistemul de operare Windows 8, care are functii optimizate pentru touchscreen, potrivit The Verge.

Pentru ca utilizatorii sa se poata folosi totusi, de functionalitatile Windows 8, HP a dotat PC-ul cu un touchpad.

Computerele all-in-one vin cu mai putine compromisuri decat o faceau cele din trecut. Includ o performanta ridicata multimedia, securitate crescuta, sisteme eficiente energetice, cu un consum mult mai scazut, preturi low cost si, criteriu special, ocupa mult mai putin spatiu comparativ cu desktopurile traditionale.

Computerele all-in-one vor ajunge pana in 2016 la o cota de 27% din vanzarile totale de PC-uri la nivel global, potrivit analistului ICD Danielle Levitas.

Desi au fost anuntate de mai bine de 20 de ani, computerele de tip all-in-one au fost adoptate si de catre producatorii de PC-uri in anii mai recenti.

Producatorii care au lansat PC-uri all-in-one in ultimul timp sunt HP, Dell Lenovo sau Sony, dar si Vizio, o companie mai bine cunoscuta pentru productia de televizoare.

Vanzarile totale de PC-uri all-in-one au fost de 14,5 milioane in 2011, un castig de 39% fata de vanzarile inregistrate in 2010. In 2014, vanzarile de computere all-in-one ar putea creste pana la 23,3 milioane, potrivit DisplaySearch.loading...

Adauga un comentariu