Gadgeturi

HP a lansat 7 Plus, o tableta Android cu un pret de 99 de dolari

Publicat: 23 mai 2014
5

Prima incercare de intra in lumea tabletelor nu s-a terminat prea bine pentru HP, compania anuland produsul TouchPad si despartindu-se de sistemul de operare WebOS. Dupa o serie de anunturi contradictorii facute de directorii executivi care s-au perindat la conducere in perioada 2011 -2012, HP s-a reintors insa in acest domeniu cu o gama de tablete Android, iar nou anuntatul model 7 Plus este cel mai ieftin din oferta sa actuala.

Conceput pentru a ataca cel mai accesibil segment al pietei, tableta HP 7 Plus nu poate impresiona, in mod evident, prin specificatii. Aceasta ofera un ecran IPS cu diagonala de 7” si rezolutie de 1024 x 600 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie interna extensibila cu un card MicroSD si un procesor quad-core. Solutia hardware aleasa de HP este cunoscutul AllWinner A31s, care ofera patru nuclee de procesare ARM Cortex-A7 cu o frecventa de 1 GHz si un nucleu grafic PowerVR SGX544 MP2.

Tableta mai ofera un modul Wi-Fi 802.11 b/g/n, doua camere foto cu rezolutii de 2 si 0,3 MP, conector Micro USB si o baterie cu o capacitate de 2800 mAh, care promite o autonomie de 5 ore si jumatate. HP 7 Plus va folosi versiunea 4.2.2 a platformei software Android.

Asemanatoare din foarte multe puncte de vedere cu modelele white-box care sunt disponibile in ofertele producatorilor chinezi, HP 7 Plus va ataca segmentul inferior al pietei cu un pret de 99 de dolari. Disponibilitatea locala nu este cunoscuta inca.

Adauga un comentariu