Hardware

HP Envy Ultrabook si Envy Sleekbook, cu procesor AMD – VIDEO

Publicat: 10 mai 2012

Envy Ultrabook si Envy Sleekbook sunt doua serii de ultraportabile HP cu aspect exterior identic, dar diferentiate prin pretul de achizitie si tipul de procesor instalat: Intel pentru seria Ultrabook si AMD pentru varianta Sleekbook.

Ambele serii sunt disponibile in versiuni cu ecran de 14 si 15.6 inch, cantaresc aproximativ 2 Kg si masoara 19.8 mm grosime. In locul constructiei integral metalice, comuna printre sistemele ultrabook, HP a optat pentru o carcasa din plastic destul de flexibila, acoperita cu finisaje metalice doar in regiunea palm rest-ului, baza tastaturii si spatele ecranului. Si ecranele instalate sunt versiuni mai putin costisitoare, limitate la rezolutia 1366×768 pixeli.

Seria HP Envy

Pentru fanii Intel avem seria Envy Ultrabook cu modele incadrate la preturi incepand cu 700 dolari, echipate momentan cu procesoare Intel din familia Sandy Bridge, urmand ca versiunile viitoare sa treaca la procesoare pe 22 nm din familia Ivy Bridge.

Tot cu 700 dolari ne putem bucura de toate avantajele unui ultrabook elegant, dar folosind o platforma cu procesor AMD. Cel mai accesibil model de 14 inch al seriei HP Envy Sleekbook dispune de un hard disk cu capacitate 500 GB, insa cu 50 de dolari in plus putem avea versiunea cu SSD mSATA de 32 GB, ce ar trebui sa imbunatateasca considerabil timpul de boot si viteza de incarcare a aplicatiilor. In versiuni cu ecran de 15.6 inch, laptopurile Envy Sleekbook pot fi achizitionate cu aproximativ 800 dolari.

HP Envy Ultrabook

Cei cu bugetul stramtorat pot astepta pana in luna iunie, cand seria HP Envy Sleekbook va primi si un exemplar de 15.6 inch cu pret de 600 dolari – cu 200 dolari mai putin decat pentru modelul similar cu platforma Intel. Pretul mai mic este obtinut folosind un procesor AMD APU din noua serie Trinity, prevazut cu grafica integrata compatibila DirectX 11.

Lista generala a specificatiilor, comuna pentru toate aceste modele, mai cuprinde 4 GB memorie RAM DDR3, conectivitate Wi-Fi N si tehnologie Beats Audio.

Autonomia bateriei incepe de la 8 ore pentru modele echipate cu ecran de 14 inch si poate urca pana la 9 ore in cazul celor cu ecran de 15.6 inch.

Adauga un comentariu