Stiri

HP vrea sa revina pe piata tabletelor, de data aceasta cu Android

Publicat: 17 feb. 2013

Gigantul HP, ocupantul primului loc in topul producatorilor de PC-uri si unul dintre cei mai mari furnizori de solutii enterprise, nu a fost la fel de inspirat atunci cand si-a trasat strategiile pentru piata terminalelor mobile si tabletelor. Compania a oferit timp de mai multi ani terminale si PDA-uri bazate pe platforma Windows Mobile, insa ascensiunea platformelor moderne aprins-o nepregatita iar compania a facut in continuare numai pasi gresiti.

In 2010, HP a cheltuit 1,2 miliarde de dolari pentru achizitia Palm, iar noul manager Léo Apotheker a facut o serie de greseli care au dus la prabusirea actiunilor cu 40 de procente in decurs de numai un an. Pe langa performantele financiare slabe, noul manager a avut si ideea de externalizare a diviziei de PC-uri, oprita la timp de demiterea lui, si la abandonarea completa a WebOS si a planurilor pentru noi tablete si telefoane mobile.

Conform unor surse, compania doreste sa revina pe aceasta din ce in ce mai importanta piata, insa nu o va face nici cu WebOS, care este acum un produs open-source prea putin relevant, nici cu Windows RT, la care compania a renuntat in vara anului trecut. In locul acestor doua platforme, HP va alege popularul Android, iar primul produs, o tableta, este deja in lucru.

Un produs din clasa superioara, viitoarea tableta HP ar putea fi chiar primul produs de acest gen care va folosi noua solutie NVIDIA Tegra 4, care a fost lansat in cadrul CES 2013. In acest nu exista mai multe detalii despre acest produs,insa alegerea unei solutii puternice nu poate insemna decat marsarea pe o solutie de top.

HP a lansat deja un laptop bazat pe Chrome OS iar apropierea de Google ar fi benefica pentru ambele companii. Pe langa tablete, HP intentioneaza sa revina si pe piata terminalelor mobile, insa acest lucru nu se va intampla in cursul acestui an. Inca nu stim cand vom vedea noul produs HP, in caz ca toate afirmatiile surselor se vor adeveri, insa NVDIA isi va lansa propriul produs Shield abia in trimestrul doi al acestui an, ceea ce inseamna ca chipurile Tegra 4, deci nici tableta HP, nu vor fi gata pana atunci.loading...

Adauga un comentariu