Actualitate

Hramul Cuvioasei Parascheva. Incidente din prima zi a pelerinajului – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 10 oct. 2016

@ Prima zi a hramului Cuvioasei Parascheva de la Iasi nu a fost lipsita de incidente @ Pentru a ajunge in fata, unii au rupt gardurile, iar altii au mimat pe-a posedatii @ S-au inregistrat si mai multe cazuri in care unii pelerini au avut nevoie de ajutor medical  

Zeci de mii de credinciosi au venit la Iasi inca din prima zi a pelerinajului dedicat Cuvioasei Parascheva. Inca de la primele ore ale diminetii, mii de pelerini din zona Voluntari-Ilfov au ajuns la Iasi cu autocarele, pentru a fi primii care se inchina la sfintele moaste. De altfel, acestia s-au inchinat in Catedrala Mitropolitana, inainte ca moastele sa fie scoase in procesiune.

Numai ca inainte ca moastele sa fie depsue pe baldachin, cateva zeci de persoane au incercat sa intre in biserica fara a respecta randul creat, spre nemultumirea pelerinilor care asteptau de ore bune. Iar acesta nu a fost singurul incident. O femeie din Pitesti a incercat sa ajunga la repede la racla si a manifestat un comportament bizar, zbierand si fiind foarte agitata. Dupa acest episod, femeia a fost dusa la o ambulanta din apropiere, unde i-a fost acordat primul ajutor. Au fost si alte situatii in care pelerinii au avut nevoie de primajutor, doar trei persoane fiind trasportate la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate.

Conform jandarmilor, in fiecare ora a pelerinajului, peste 1.200 de oameni treceau prin fata raclei. In plus, in aceasta perioada, credinciosii vor beneficia de ceaiuri oferite de reprezentantii Mitropoliei si a lantului de farmacii Ropharma, ceaiuri oferite gratuit. Au fost facute si mii de pachetele de mancare, oferite de asemenea gratuit pelerinilor. Cei care asigura paza la sarbatoarea Cuvioasei au aratat ca evenimentul s-a derulat in conditii optime, fara incidente grave.

„De la ora 6:30 a avut loc procesiunea cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si depunerea acestora pentru închinare, moment care a marcat începutul acestor manifestari religioase. Aproximativ 100 de autocare cu pelerini au sosit în municipiul Iasi din localitatea Voluntari, judetul Ilfov, precum si din municipiul Bucuresti. Jandarmii, politistii, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi asigura masurile specifice pe linie de ordine si siguranta publica la acest eveniment, prevenirea si combaterea faptelor antisociale, acordarea de sprijin persoanelor cu probleme medicale, prevenirea aglomerarilor sau a oricaror incidente ce pot perturba buna desfasurare a pelerinajului. Misiunea se desfasoara în normalitate si siguranta pentru toti participantii. De la începutul evenimentului si pâna în prezent, s-a intervenit în mai multe situatii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu diferite afectiuni”, a mentionat locotenentul Ionut Catana, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau.loading...

Comentarii
  • Cum sa eviti o coada de o zi…
    Luam una bucata femeie cu criza renala/biliara, ii dam doua pahare de rachiu si doua palme ca sa porneasca si distractia incepe.
    Babele din spate si-au facut tema de acasa.. noi suntem cu ea.. noi suntem cu ea.. si iaca asa au evitat ele babele coadaaaa. E frumos asa? e crestineste? Bravo!!!

Adauga un comentariu