WoW!

Reţeta de hrean cu ghimbir şi lămâie. Scapă de grăsimea abdominală

Publicat: 10 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reţeta de hrean cu ghimbir şi lămâie. Scapă de grăsimea abdominală
Rețeta din imagine este eficientă pentru imunitate, combaterea bacteriilor din intestin, dar și pentru a scăpa de grăsimea abdominală

Vrei să slăbeşti? Atunci încearcă mixul de ghimbir, lămâie şi hrean. Asociat cu reguli alimentare bine trasate şi cu câteva exerciţii fizize regulate, garantat dai jos kilogramele în plus. Nu te supune regimurilor de mâncare restrictive, precum dieta daneză. Rişti ca, după încheierea dietei, să cazi în plasa efectului yo-yo. Uite cu ce să ai succes: reţeta de hrean cu ghimbir şi lămâie.

E o combinaţie care face minuni pentru organism nu doar când e vorba de slăbit, ci şi pentru întărirea imunităţii. De ce? Pentru că e o sursă excelentă de fibre şi proteine şi nu conţine multe calorii. În plus, stimulează şi detoxifierea ficatului şi arderea grăsimilor în timp record.

Cum să foloseşti în avantajul tău reţeta

Asigură-te, în primul rând, ca ingredientele sunt de calitate bună. Nu uita să pui miere de salcâm, pentru a-i mai atenua din aroma destul de puternică. Mixul acesta este eficient pentru persoanele care obişnuiesc să consume alimente grase, stimulând digestia.

De ce să mănânci hream cu ghimbir şi lămâie:

  • hreanul combate bacteriile din intestin;
  • persoanele care mănâncă hrean au memorie mai bună;
  • hreanul îmbunătăţeşte vederea, auzul şi funcţiile creierului;
  • hreanul e recomandat pentru persoanele cu indice glicemic mai mare sau chiar cu diabet;
  • respiraţia devine plăcut mirositoare;
  • scapi de senzaţia de oboseală continua, punând sângele în mişcare.

Reţeta de hrean, ghimbir şi lămâie

Uite de ce ingrediente ai nevoie:

  • 130 g hrean proaspăt
  • 3 lamai preferabil bio
  • 4 linguri de miere de salcâm
  • 2 linguri de scorţişoară
  • zeamă de la o lămâie
  • 200 de grame de rădăcină de ghimbir proaspăt

Mod de preparare: Mai întâi speli bine hreanul şi ghimbirul. Apoi le dai pe razătoare. Adaugi scorţişoara, sucul de lămâie şi mierea. Amesteci bine totul şi pui într-un borcan curat. Speli bine şi lămâile, le ştergi apoi cu oţet şi le tai mărunt. Scoate-le sâmburii şi pune-le în blender. După ce s-au mixat bine, adaug[ foarte puţină miere. Pune totul peste mixul din borcan, amesteca şi băgă în frigider.

Cum se consumă? Simplu! În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se ia câte o lingură din acest amestec, dar şi seara, înainte de somn. Cura nu trebuie să dureze mai mult de 3 săptămâni.

Ghimbir – Beneficii pentru sănătate

Uite câteva motive pentru care e bine să consumi ghimbir săptămânal:

  • e un excelent remediu anti răceală şi gripă. De fapt, el întăreşte sistemul imunitar. Spre exemplu, dacă ai simptome de răceală, dă pe răzătoare 1-2 linguriţe de ghimbir proaspăt şi pune-l într-o cană cu apă clocotită. Lasă-l să mai fiarbă 2-3 minute, după care pune-l la infuzat în jur de 10 minute. Strecoară-l, adaugă-i puţină miere de albine şi zeamă de lămâie, şi bea-l;
  • este eficient pentru a reduce inflamaţiile;
  • calmează simptomele cauzate de greaţă;
  • stimulează digestia alimentelor, inclusiv a celor mai grase;
  • ajută la scăderea colesterolului. Este eficient, așadar, pentru persoanele cu nivel mare de colesterol și trigliceride;
  • are efecte benefice pentru păr şi piele. Ajută la creşterea părului mai repede.

Ştiai că… ghimbirul provine, de fapt, din pădurile tropicale din Africa de Sud? Efectele lui sunt cunoscute încă din Antichitate. Inclusiv Pitagora a promovat ghimbirul.

Adauga un comentariu