Telefoane mobile

HTC nu mai considera SUA principala sa piata

Publicat: 25 apr. 2012
5

Producatorul taiwanez de smartphone HTC a anuntat marti ca SUA nu va mai fi principala sa piata in acest an, adaugand ca nu va reveni la zilele in care 50% din vanzarile sale erau realizate pe piata din SUA, transmite Reuters.

„In ultimele doua trimestre o parte din cota noastra de piata in SUA a fost ocupata de iPhone 4S„, a declarat directorul general al HTC, Peter Chou. Insa Peter Chou s-a declarat increzator ca declinul cotei de piata in SUA va fi compensat de cresteri pe pietele din Asia si Europa. „Suntem foarte optimisti cu privire la perspectivele pentru piata din Asia iar Europa ar urma sa inregistreze o crestere in continuare. In acest fel, in acest an vom avea o crestere mai echilibrata pe mai multe piete”, a apreciat Peter Chou.

Anterior HTC a anuntat scaderea cu 70% a profitului sau net in primul trimestru, in conditiile in care iPhone 4S, ultimul smartphone al Apple, a fost lansat pe piata in luna octombrie a anului trecut.

HTC a inceput sa produca telefoane mobile sub propria marca in 2006 iar in 2010 a devenit cel mai mare producator de smartphones care utilizeaza sistemul de operare Android din SUA cu o cota de piata de 11,8%. La inceputul acestui an insa HTC a pierdut pozitia sa de top in SUA in favoarea rivalului sud-coreean Samsung.

Potrivit firmei de cercetare Gartner, in trimestrul patru 2011 Apple si Samsung controlau aproximativ jumatate din piata mondiala de smartphone. Apple detinea o cota de piata de 23,8%, Samsung urma cu o cota de 22,6% iar cota de piata a HTC se situa la 7,2%.

Adauga un comentariu