Stiri

HTC pregateste o tableta de 10 inch cu Ubuntu?

Publicat: 20 feb. 2013

HTC pregateste o tableta de 10 inch, dar mai interesant este faptul ca acesta ar putea folosi un sistem de operare Ubuntu Linux in loc de Google Android. Cititi mai jos despre tableta de 10 inch de la HTC!

Cunoscutul producator de smartphone-uri, compania taiwaneza HTC este privita ca unul din liderii si fondatorii pietei telefoanelor inteligente. HTC a fost pionierul multor tehnologii si concepte ale acestei industrii, iar acum compania se pregateste sa anunte o noua premiera: lansarea unei tablete HTC de 10 inch cu sistem de operare Linux Ubuntu.

Zvonurile spun ca HTC pregateste o tableta cu Linux, iar explicatia sta in faptul ca producatorul nu vrea sa-si puna toate merele in acelasi cos. Pana la urma, aceasta a fost mereu strategia companiei caci si acum HTC produce smartphone-uri si cu Google Android si cu Microsoft Windows Phone 8.

Implementarea sistemului de operare Ubuntu ar creste compatibilitatea si productivitatea aparatelor, dar va asigura si succesul in fata potentialilor cumparatori care sunt preocupati in mod special de intimitatea lor. Multora nu le place invadarea intimitatii implementata in Google Android. Toti stim ca orice telefon Android va pune permanent la dispozitia Google si a diversilor dezvoltatori de aplicatii, diverse informatii detaliate despre utilizator.

Sistemul de operare Android colecteaza continuu o multime de informatii despre utilizator precum locul unde se afla (prin GPS), rutele pe care le-a parcurs (prin GPS), paginile web pe care le viziteaza si multe alte informatii personale. O posibila tableta cu Linux Ubuntu iti va permite sa te bucuri de mai multa intimitate. Un posibil pont, pe care ni-l da chiar Ubuntu pe site-ul oficial, este cronometrul care se va termina fix cand incepe noua lansare HTC.

HTC a fost initiatorul multor premiere pe piata telefoanelor inteligente si atunci ne intrebam: de ce nu Ubuntu? Avand in vedere ca mai sunt doar cateva ore de asteptat, suntem nerabdatori sa vedem fata noului gadget HTC de 10 inch, indiferent daca Ubuntu va fi sistemul de operare ales sau daca va folosi obisnuitul Android.loading...

Adauga un comentariu