Gadgeturi

i-mate Intelegent, un smartphone Windows 8 cu procesor Atom si dock cu ecran

Publicat: 14 mai 2013
5
Acum multi ani, cand sistemul de operare Windows Mobile era inca cea mai buna optiune pentru telefoanele mobile cu ecran tactil, compania i-mate era un nume binecunoscut. Un designer de terminale, de productia efectiva a acestora ocupandu-se HTC si Inventech, i-mate a fost printre primele companii care au pus accent pe  puterea grafica si au folosit solutiile NVIDIA GoForce, precursoarele cunoscutelor cipuri Tegra. Dupa 2007, compania a intrat intr-un con de umbra, insa se pare ca aceasta doreste sa se intoarca in forta cu un terminal neobisnuit.
Zvonurile despre Intelegent, telefonul care va rula nu Windows Phone 8, ci direct Windows 8, au aparut acum cateva luni, insa au parut mai mult o gluma decat un proiect cu sanse de materializare. Conform PC World, i-mate Intelegent este insa un produs real iar acesta va fi lansat in vara acestui an la un pret de circa 750 de dolari.
Bazat pe o solutie Intel Clover Trail precum alte tabletele Windows 8, mai precis pe procesorul Atom Z2760, i-mate Intelegent va oferi un ecran de 4,7” si rezolutie de 1280 x 768 pixeli, 2 GB memorie RAM, stocare interna de 64 GB, camere foto de 8 si 2 MP si o baterie cu o capacitate de 3000 mAh, capabila sa duca tot acest ansamblu hardware in spate.
Utilizarea Windows 8 fara un ecran de dimensiuni mai mari, capabil sa ofere o experienta desktop multumitoare, nu ar avea prea mult sens. In acest scop, i-mate va oferi o statie de andocare si un ecran separat, care se va conecta wireless la telefon, intregul ansamblu urmand sa ajunga la un pret de 1600 de dolari.
Adauga un comentariu