Dragoste

Ia lectii de iubire de la eroinele din filme

Publicat: 03 mart. 2011

Scarlett O`Hara, Anna Karenina, Julieta, Jane Eyre si Bella Swan sunt doar cateva dintre personajele principale de sex feminin din filmele de dragoste care ne-au impresionat. Iata ce lectii de iubire poti invata de la ele!

Scarlett O’Hara

Lectia: Uita-ti vechile pasiuni, mai ales daca fostul tau iubit se insoara cu verisoara ta! Obsesia lui Scarlett pentru Ashley a contribuit la prabusirea ei in Pe Aripile Vantului. Nici chiar Rhett Butler nu a fost destul de barbat sa concureze cu dorinta ei pentru un alt barbat. (Niciun barbat nu ar fi putut, de fapt!)

Allie Calhoun

Lectia: Iubirea adevarata nu se uita. The Notebook este o cronica a vietilor lui Noah si Allie, un cuplu ravasit de clasele sociale diferite din care fac parte (si de o mama care se opune relatiei celor doi). Desi cei doi vor fi impreuna pana la urma, ei se vor intalni de-abia la finalul vietii, cand Allie are Alzheimer si Noah o ajuta sa-si aduca aminte despre vechea lor poveste de iubire. (Cealalta lectie pe care o poti invata de aici e sa citesti intotdeauna cartile lui Nicolas Sparks cu o cutie plina de servetele la indemana).

Anna Karenina

Lectia: Tradatorilor nu le merge bine niciodata. Ah, ca vechea zicala! Personajul principal al acestui roman isi sfideaza sotul si are o aventura cu Vronsky, un barbat care la inceput priveste relatia lor ca pe ceva distractiv, dar care mai târziu pare sa se indragosteasca de Anna. Atunci când ea isi paraseste sotul pentru el si lucrurile nu merg conform planului, Anna se sinucide.

Julieta Capulet

Lectia: Tactica „greu de convins” chiar functioneaza. Desigur, din Romeo si Julieta avem foarte multe de invatat: iubirea trece peste toate greutatile, hormonii tinerilor sunt greu de controlat etc. Dar cel mai mult ne fascineaza intensitatea relatiei, creata de dificultatile prin care trece cuplul.

Jane Eyre

Lectia: Nu ignora semnele de avertisment. Desi toate se sfarsesc cu bine in cele din urma, domnul Rochester neglijeaza sa-i spuna viitoarei lui sotii, Jane, ca este deja casatorit. Cu o femeie nebuna. Care locuieste in podul casei lui. Care intra in camera lui Jane la miezul noptii si ii rupe in doua voalul de nunta. (Rochester da vina pentru acest incident pe o servitoare.)

Clare Abshire

Lectia: Iubirea are nevoie de rabdare si incredere. In filmul Sotia Calatorului in Timp, sotul lui Clare, Henry, sufera de o boala rara care il face sa calatoreasca involuntar in timp. Cu toate acestea, cuplul invinge, si chiar daca ei nu pot impiedica moartea prezisa a lui Henry, el gaseste o cale sa se intoarca la ea.

Bella Swan

Lectia: Nu alegi de cine te indragostesti. Bineinteles ca nu e greu sa te indragostesti de un vampir sexy care e mereu tentat sa te ia drept prada. Dar chiar si atunci cand Bella realizeaza ca iubitul ei e un monstru, are o atitudine nonsalanta despre obiceiul acestuia de a bea sange. Ea il accepta si vrea sa fie cu el in orice conditii.loading...

Adauga un comentariu