National

Ialomitianu: Guvernul a mintit in 2014 cu amanarea liberalizarii preturilor

Publicat: 09 feb. 2015

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a declarat, luni, ca acordul cu FMI este blocat intrucat Guvernul „nu si-a indeplinit angajamentele”.

Ba mai mult, liberalul spune ca Executivul „a mintit” in 2014 spunand ca are acordul pentru amanarea calendarului de liberalizare a preturilor la energie si gaze.

Citeste si Lupta politica pe cateva becuri! Cum pregatesc liberalii intrarea la guvernare!

„Si de data aceasta, acordul cu FMI nu se finalizeaza cu o scrisoare de intentie pentru ca actualul Guvern nu si-a indeplinit angajamentele fata de organismele internationale legat de reformele in companii si nu s-au inteles legat de calendarul de liberalizare a preturilor la energie si gaze pentru personalul casnic. Aici Guvernul Ponta a mintit: anul trecut ne-a spus ca are acord cu CE, ca are acord privind amanarea calendarului de liberalizare a preturilor la energie si gaze si lucrul acesta ni l-au confirmat cei de la CE si FMI, ca Guvernul nu are o aprobare din partea CE”, a spus Ialomitianu, fost ministru al Finantelor.

Citeste si Conflict. Noul PNL sta pe un butoi de pulbere. Vezi de ce

„Sunt niste puncte de vedere separate. FMI spune ca actualul Guvern nu a facut nimic vizavi de ceea ce s-a angajat, iar Guvernul ne spune ca totul e roz. Suntem intr-un impas si pentru Romania e un lucru rau, pentru ca se transmite un mesaj rau pentru creditorii externi, pe pietele financiare”, a spus Ialomitianu.

El a facut aceste declaratii dupa ce a participat, in calitate de membru al Comisiei de buget, la intrevederea dintre membrii Comisiei si reprezentantii FMI, CE si BM, desfasurata la Palatul Parlamentului.loading...

Adauga un comentariu